недеља, 29. август 2010.

Pužići

7

- 5oo gr brašna
- 150 gr mladog sira 
- 125 ml mlakog mleka
- 125 gr margarina
- 100 ml kiselog mleka
- 1 kockica kvasca
- 2 jajeta
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- susam za posipanje 
U mlako mleko stavite kvasac i ostavite da nadođe. Posebno sjedinite kiselo mleko, jaja, šećer i so pa dodajte nadošli kvasac i sa brašnom zamesite testo. Ostavite testo da odstoji pola sata. Nadošlo testo razvucite a onda 2/3 testa premažite sa pola količine margarina. Ostali, nepremazani, deo testa preklopimo, pa preko njega preklopimo premazani deo testa. Razvucite testo ponovo i premažite ga sa ostatkom margarina (isto premazujete 2/3 testa ), stavite preko celog testa sir pa preklopite testo na isti način i urolujte ga. Tako urolano testo secite oštrim nožem na 4 cm dužine i ređajte na papirom obložen pleh ili na podmazan pleh ( a možete i u podmazane kalupe za projice ) .Pospite ih susamom i ostavite da malo nadođu.Pecite pužiće na 200 stepeni dok ne porumene. Kad su gotovi  sedite i uživajte ! :-D
P.S. Nadam se da će Vam slike biti od pomoći ! Divni su , mekani i preukusni! Prijatno!  

Related Posts:

  • Testo za picu 2 - 350 gr brašna- 1 kesica suvog kvasca ili 1/2 kocke svežeg- 3 kašike ulja- 1 kašičica šećera- 1 kašičica soli- 200 ml tople vodeKvasac sa šećerom ra… Read More
  • Gurmanske kiflice- 300 gr sira (feta ili neki sitan sir) - 2 jaja+1 jaje za premazivanje - 600 gr brašna - 8 kašika mleka - 8 kašika ulja - 1 kesica praška za pecivo ,… Read More
  • Slane štanglice- 500 gr brašna- 250 gr margarina- 250 gr sitnog sira- 2 jaja- 1 prašak za pecivo- 1 ravna kašika soli- susam za posipanje Pomešajte brašno sa pr… Read More
  • Slane kiflice- oko 700 gr brašna- 1 kesica suvog kvasca- 1 kesica praška za pecivo - 1/2 l toplog mleka- 1 dl ulja- 2 kašičice šećera- 2 kašičice soli- 1 jaje… Read More
  • Štrudlice- 1 kg brašna- 250 gr margarina- 1/2 l mlakog mleka - 1 kockica kvasca- 2 jaja+1 jaje za premazivanje štrudlica- 2 žumanceta- pola šoljice ulja (… Read More

7 коментара: