недеља, 6. фебруар 2011.

Graham zemičke

10



- oko 500 gr graham brašna
- 1,5 dl toplog mleka
- 1,5 dl tople vode
- 1/2 kocke kvasca
- 30 gr masti
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Pomešajte kvasac , šećer i toplo mleko i ostavite na toplom 5 minuta. Pomešajte brašno, so i mast i utrljajte rukama mast u brašno. Polako sipajte nadošao kvasac i toplu vodu pa mesite testo dok ne prestane da se lepi za ruke i ne postane glatko. Namažite vanglu sa malo ulja, stavite testo u vanglu, pokrijte krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Premesite testo , podelite ga na 10 delova i oblikujte zemičke. Poređajte ih u , papirom obložen , pleh pa sa prstom umočenim u brašno napravite rupu u sredini svake zemičke. Ponovo ih pokrijte krpom i ostavite još 20 minuta da nadođu. Pecite zemičke na 200 stepeni oko 20 minuta tj. dok ne porumene. 
P.S. Predivne, mekane, mirisne zemičke preporučujem u bilo koje doba dana ili noći !!   Uživajte i prijatno !!

Related Posts:

  • Pecivo sa raženim pahuljicama - 35o gr brašna- 50 gr kukuruznog brašna- 50 gr raženih pahuljica- 50 gr margarina- 1 kesica suvog kvasca- 1 dl mleka + malo za premazivanje - 7… Read More
  • Kiflice - oko 700 gr brašna- 4 jajeta- 1 kockica kvasca- 2 dl toplog mleka- 1,5 dl ulja- 1 ravna kašika soli- 1 kašičica šećera- nadev po želji (sir, šunka, … Read More
  • Hleb sa graham brašnom - 250 gr belog brašna- 200 gr pšeničnog graham brašna - 1 kesica suvog kvasac- 2 dl mleka- 1 dl jogurta - 1 ravna kašika meda- 1 kesica pra… Read More
  • Kroasani by AndrijanaSavršeni su ! Andrijana draga svaka čast ! Sve tačno u meru! Nemam više nijedan komentar !!    P.S.  !!! … Read More
  • Pecivo sa susamom- oko 500 gr brašna- 3 dl mleka + malo za premazivanje- 70 gr margarina- 1 kesica suvog kvasca- 2 kašike pečenog susama- 2 kašičice soli- 1/2 kašičice… Read More

10 коментара:

  1. These sound delicious for sure. They would really good with some cream cheese and a cup of tea!

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicno su ti ispale..Slike su fantasticne, imam osecaj da ih mogu pomirisati preko ekrana, kao i ostale tvoje testenine!:))

    ОдговориИзбриши
  4. Njami, njami. Jedino ne bih radila s mašću, jednostavno ne podnosim miris koji osjetim da je bilo kako zakamufliran.

    ОдговориИзбриши