уторак, 10. август 2010.

Piletina sa karijem i soja sosom

8

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 1,5 dl supe od povrća
- 1 dl soja sosa
- 1 dl kečapa
- 2 kašike gustina 
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika žutog šećera
- 1 kašika karija
- 1 kašika pečenog susama
- malo ruzmarina 
- začin C, biber
Piletinu isecite na trake, pospite karijem, začinom C i biberom po ukusu. Zatim uvaljajte meso u gustin pa ga ispecite na vrelom ulju da porumeni. Izvadite meso iz tiganja i ostavite na toplom. Posebno u činiji sjedinite soja sos, kečap , jabukovo sirće, supu od povrća i šećer,  dobro promešajte malo začinite po ukusu i stavite u dublji tiganj da kratko prokuva. Dodajte piletinu u sos i dinstajte na umerenoj temperaturi dok meso skroz ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Gotovo meso pospite sa susamom i ruzmarinom. Služite toplo uz pirinač i povrće ili prilog po želji. 
P.S. Preporučujem kuvani pirinač sa grilovanim povrćem jer je odlična kombinacija uz ovako spremljeno meso! Ukus mesa je odličan, pikantan a ako želite da bude malo ljutkasto (kao moj suprug :-D ) onda dodajte u sos malo čilija u prahu ! Prijatno ! :-D


 

Related Posts:

  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More

8 коментара: