- 300 gr barenih makarona (fusilli)
- 300 gr mlevenog junećeg mesa
- 150 gr kačkavalja
- 2 struka mladog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 dl belog vina
- 1 dl kečapa
- 1 dl kisele pavlake
- 1 kašika senfa
- origano, začin C, biber , peršun
Mladi luk sitno iseckajte , a šargarepu narendajte pa stavite da se proprže. Dodajte meso i malo vode i prodinstajte 10-tak minuta. Nalijte vino i još malo vode i dinstajte dok vino skoro ne uvri i meso omekša. Kečap dobro razmutite u 1 dl vode. Sklonite meso sa ringle pa dodajte pavlaku, razmućeni kečap, senf, seckan peršun, začin C, origano i biber (količina začina po Vašoj želji). Premažite vatrostalnu činiju sa malo ulja pa ređajte red barenih makarona, red mesa, pa opet red makarona i završite sa mesom. Prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Skinite foliju, pospite rendan kačkavalj i zapecite još 10-tak minuta. Služite toplo uz neku salaticu.
P.S. Moj suprug je ovo jelo nazvao lazanjama jer imaju skoro identičan ukus ! Predivno i brzo ! Uživajte !
Njamiii mora da je ovo jako ukusno!
ОдговориИзбришиHvala puno na posjeti blogu:)
Pozdrav
Draga Zondra , makarone su zaista preukusne ! Suprug ih je i ručao a tražio ih je i za večeru :-)))) Nema na čemu, ima toliko toga korisnog tako da ću biti redovni posetilac ! Veliki pozdrav
ОдговориИзбриши