понедељак, 21. јун 2010.

Svinjske šnicle u pivu

10

- 10 tanjih svinjskih šnicli
- 1/2 l piva
- 2 dl soka od paradajza
- 2 šargarepe
- 1 kašika brašna
- začin C, biber
Meso izlupajte i začinite po želji začinom C i biberom. Kratko ih propržite na ulju - po minut-dva sa svake strane. U veći i dublji tiganj stavite šargarepu naseckanu na kolutove, propržene šnicle, nalijte paradajz sok i polovinu piva. Stavite na ringlu i kad prokuva tj. kad pivo počne da penuša smanjite vatru i nastavite da krčkate uz povremeno dodavanje preostalog piva. Kad je meso skuvano, izvadite ga , pa u "moču" od mesa dodajte kašiku brašna pomešanog sa malo vode i dobro promešajte, da se dobije sos pa ostavite da proključa. Isključite vatru , vratite meso u tiganj, protresite malo, poklopite i sklonite sa ringle. Služite uz pire krompir ili već po želji.
P.S. Preukusno ! Ukoliko ste ljubitelj piva probajte obavezno ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Pileće šnicle u sosu od badema- 2 komada pilećeg belog mesa - 100 gr mlevenih badema - 1 dl belog vina - 1 kisela pavlaka  - malo mlevenog muskantnog oraščića - začin C Svaki … Read More
  • Mesni rolat sa paradajzom- 500 gr mlevenog junećeg mesa - 4 jaja (2 tvrdo kuvana i 2 sveža ) - 100 gr seckane čajne kobasice - 600 gr paradajza - 50 gr ovčijeg sira - 50 gr fe… Read More
  • Zapečene makarone sa spanaćem i sirom- 3 jaja - 200 gr makarona  - 200 gr feta sira - 200 gr spanaća - šolja jogurta (šolja od 2 dl) - šolja mleka - pola kesice praška za pecivo - so… Read More
  • Piletina u mlečnom sosu- 500 gr pilećeg belog mesa - 1 glavica crnog luka - 2 struka mladog luka - kašika mlevene crvene paprike - 200 ml vode  - kašika brašna - 250 ml… Read More
  • Juneći đuveč- 600 g junetine- 400 g pečuraka- 2 veća crna luka- 2 paradajza- 2 kašike ulja- peršun,so,biber- 1 kesica krem čorbe od pečuraka   Meso isec… Read More

10 коментара:

  1. Анониман21. јун 2010. 22:31

    Ajmeee finooo!
    Eee i Tea je tu, bravoo!
    Pusee!

    ОдговориИзбриши
  2. Uh jeste fino Zondra, preukusno verujte na reč ! Hvala Vam ! :-*

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман21. јун 2010. 22:42

    Ma nema na ćemu draga Jovana, pusaa!
    Vrijedne i kreativne ljude uvijek treba hvaliti.

    ОдговориИзбриши
  4. dobar ti je recept....pola pive ide u ručak a ona druga polovina nakon ručka:))))))......ja sam za:).....
    drago mi je da postoji blog s ovako finim a jednostavnom jelima.....tu ću tražiti inspiraciju za babuduće ručkove.....
    svaka domaćica zna da je smisliti šta skuhati teže nego skuhsti,zar ne?.....
    pusa.....

    ОдговориИзбриши
  5. JOOOOJ u pravu ste Mare ! Nimalo jednostavan posao, a još kad imate i malu bebu bude malo teže, ali ja obožavam da kuvam i verujte nimalo mi nije teško da pripremim bilo koje jelo ! Sve je lakše kad imate za koga i kad to radite s ljubavlju !Hvala Vam što ste se pridružili mom blogu, nadam se da ćete uživati! Veliki pozdrav :-D i živeli !


    ZONDRA - vi ste fantastični ! Nemam drugi komentar! :-*

    ОдговориИзбриши
  6. Je l' ja smem da vozim ako se najedem ovih šnicli? Šta da kažem saobraćajcu, nisam pijana, jela sam Jokine šnicle? I ko će posle da me vadi iz zatvora, a?! :))))

    ОдговориИзбриши
  7. HAHAHAHAHAHA samo ti jedi Tanjice, a iz zatvora ima ko da te vadi :-))))))))))

    ОдговориИзбриши
  8. Njam, njam, blog ti je supeeeer!!!
    Drago mi je da sam se i ja pridruzila, bit cu ti cest gost.Pozdrav iz Rijeke:)))

    ОдговориИзбриши
  9. Biljana Hvala Vam od srca ! Izvolite svratite kad god možete i počastite se čime želite ! Veliki pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  10. ja sam isprobala vise recepata sa vasog web-site i svi su dobri. Hvala puno i pozdrav

    ОдговориИзбриши