уторак, 27. април 2010.

Pileće šnicle u sosu od badema

0

- 2 komada pilećeg belog mesa
- 100 gr mlevenih badema
- 1 dl belog vina
- 1 kisela pavlaka 
- malo mlevenog muskantnog oraščića
- začin C
Svaki komad mesa isecite na 4 šnicle , dobro ih izlupajte tučkom, začinite začinom C i ispržite. Kad su šnicle gotove izvadite ih iz tiganja i u na tom ulju propržite mlevene bademe ,dodajte malo vode ( oko 1dl ) i pustite da prokrčka. Vratite šnicle u tiganj , dodajte vino , kiselu pavlaku , malo muskant oraščića i pustite da prokuva pa sklonite sa ringle. Služite toplo uz salatu i prilog po želji.
P.S. Ja sam šnicle služila sa lopticama od pirinča i domaćim tartar sosom ( recept za loptice i sos se nalazi u PRILOZI - ma ) ! Neobičan zadivljujući ukus ! PRIJATNO !

Related Posts:

  • Svinjske šnicle u pivu- 10 tanjih svinjskih šnicli- 1/2 l piva- 2 dl soka od paradajza- 2 šargarepe- 1 kašika brašna- začin C, biberMeso izlupajte i začinite po želji začin… Read More
  • Belo meso sa susamomZa marinadu Vam je potrebno:- belo meso od jednog pileta- 50 ml soja-sosa- 2 kašike belog vina- 1 kašika ulja od susamaBelo meso iseckajte na kockice … Read More
  • Piletina sa pečurkama- 400 gr belog  mesa- 400 gr šampinjona- 2 dl kisele pavlake - 2 pune kašike senfa- 2 kašike soja-sosa- 2 kašike susama- začin C, peršunBelo… Read More
  • Riblje ćufte u sosu od pečuraka- 1 kg fileta soma - 2 jajeta- 2 pune šake prezli- 3 čena belog luka- malo kukuruznog brašna - začin C, peršun- 1 kesica krem čorbe od pečur… Read More
  • Zapečene pljeskavice - 300 gr mlevenog junećeg mesa- 3 jaja- 1 glavica manjeg crnog luka- puna šaka prezli- 2 dl kisele pavlake- 1 dl jogurta- so, biber, peršunIzmešajte … Read More

0 коментара:

Постави коментар