уторак, 27. април 2010.

Pileće šnicle u sosu od badema

0

- 2 komada pilećeg belog mesa
- 100 gr mlevenih badema
- 1 dl belog vina
- 1 kisela pavlaka 
- malo mlevenog muskantnog oraščića
- začin C
Svaki komad mesa isecite na 4 šnicle , dobro ih izlupajte tučkom, začinite začinom C i ispržite. Kad su šnicle gotove izvadite ih iz tiganja i u na tom ulju propržite mlevene bademe ,dodajte malo vode ( oko 1dl ) i pustite da prokrčka. Vratite šnicle u tiganj , dodajte vino , kiselu pavlaku , malo muskant oraščića i pustite da prokuva pa sklonite sa ringle. Služite toplo uz salatu i prilog po želji.
P.S. Ja sam šnicle služila sa lopticama od pirinča i domaćim tartar sosom ( recept za loptice i sos se nalazi u PRILOZI - ma ) ! Neobičan zadivljujući ukus ! PRIJATNO !

Related Posts:

  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Mini ćuftice - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 70 gr kukuruznih pahuljica- 50 gr kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kečapa- 1 kašika seckanog peršuna- 1 kašika maslinovog… Read More
  • Ribanac sa butkicom - 1 kg kiselog kupusa ribanca- 1 manja butkica- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)- 4 čena belog luka- nekoliko lovorovih listova- biber … Read More
  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More
  • Lagana piletina- 500 gr belog pilećeg mesa- 1 manji brokoli- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk- sok od pola limuna- 1 kašičica gustina- začin C, biber, peršun- … Read More

0 коментара:

Постави коментар