понедељак, 21. јун 2010.

Svinjske šnicle u pivu

10

- 10 tanjih svinjskih šnicli
- 1/2 l piva
- 2 dl soka od paradajza
- 2 šargarepe
- 1 kašika brašna
- začin C, biber
Meso izlupajte i začinite po želji začinom C i biberom. Kratko ih propržite na ulju - po minut-dva sa svake strane. U veći i dublji tiganj stavite šargarepu naseckanu na kolutove, propržene šnicle, nalijte paradajz sok i polovinu piva. Stavite na ringlu i kad prokuva tj. kad pivo počne da penuša smanjite vatru i nastavite da krčkate uz povremeno dodavanje preostalog piva. Kad je meso skuvano, izvadite ga , pa u "moču" od mesa dodajte kašiku brašna pomešanog sa malo vode i dobro promešajte, da se dobije sos pa ostavite da proključa. Isključite vatru , vratite meso u tiganj, protresite malo, poklopite i sklonite sa ringle. Služite uz pire krompir ili već po želji.
P.S. Preukusno ! Ukoliko ste ljubitelj piva probajte obavezno ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Punjeni krompir- 5 većih krompira - 3 jajeta - 150 gr sitnog sira - 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!) - 20 gr margarina  - so, biber, peršun - 1 dl kise… Read More
  • Piletina sa špagetama i bešamel sosom - 2 bela pileća mesa - 300 gr špageta (po želji)  - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike soja sosa - 100 ml neutralne pavlake - z… Read More
  • Zapečena piletina- 2 veća bela mesa - 1 kesica krem čorbe od pečuraka - 1 kisela pavlaka - 1 dl mleka - 1 veći kiseli krastavac - 1 kašika senfa - 1 kašika susama - pe… Read More
  • Svinjski file sa mladim krompirićima- 1 manji svinjski file - 1/2 kg mladih krompirića - 3  sveža paradajza - 2 sveže zelene paprike - 4 čena belog luka - 100 ml ulja (može i maslin… Read More
  • Krompirići sa rebarcima - 1/2 kg mladih krompirića- 1/2 kg svinjskih rebara- 2 paradajza- 2 paprike- 2 čena belog luka - začin C , peršunRebra odvojte, pa ih stavi… Read More

10 коментара:

  1. Анониман21. јун 2010. 22:31

    Ajmeee finooo!
    Eee i Tea je tu, bravoo!
    Pusee!

    ОдговориИзбриши
  2. Uh jeste fino Zondra, preukusno verujte na reč ! Hvala Vam ! :-*

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман21. јун 2010. 22:42

    Ma nema na ćemu draga Jovana, pusaa!
    Vrijedne i kreativne ljude uvijek treba hvaliti.

    ОдговориИзбриши
  4. dobar ti je recept....pola pive ide u ručak a ona druga polovina nakon ručka:))))))......ja sam za:).....
    drago mi je da postoji blog s ovako finim a jednostavnom jelima.....tu ću tražiti inspiraciju za babuduće ručkove.....
    svaka domaćica zna da je smisliti šta skuhati teže nego skuhsti,zar ne?.....
    pusa.....

    ОдговориИзбриши
  5. JOOOOJ u pravu ste Mare ! Nimalo jednostavan posao, a još kad imate i malu bebu bude malo teže, ali ja obožavam da kuvam i verujte nimalo mi nije teško da pripremim bilo koje jelo ! Sve je lakše kad imate za koga i kad to radite s ljubavlju !Hvala Vam što ste se pridružili mom blogu, nadam se da ćete uživati! Veliki pozdrav :-D i živeli !


    ZONDRA - vi ste fantastični ! Nemam drugi komentar! :-*

    ОдговориИзбриши
  6. Je l' ja smem da vozim ako se najedem ovih šnicli? Šta da kažem saobraćajcu, nisam pijana, jela sam Jokine šnicle? I ko će posle da me vadi iz zatvora, a?! :))))

    ОдговориИзбриши
  7. HAHAHAHAHAHA samo ti jedi Tanjice, a iz zatvora ima ko da te vadi :-))))))))))

    ОдговориИзбриши
  8. Njam, njam, blog ti je supeeeer!!!
    Drago mi je da sam se i ja pridruzila, bit cu ti cest gost.Pozdrav iz Rijeke:)))

    ОдговориИзбриши
  9. Biljana Hvala Vam od srca ! Izvolite svratite kad god možete i počastite se čime želite ! Veliki pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  10. ja sam isprobala vise recepata sa vasog web-site i svi su dobri. Hvala puno i pozdrav

    ОдговориИзбриши