четвртак, 15. април 2010.

Juneći đuveč

0

- 600 g junetine
- 400 g pečuraka
- 2 veća crna luka
- 2 paradajza
- 2 kašike ulja
- peršun,so,biber
- 1 kesica krem čorbe od pečuraka 
 Meso isecite na kocke,propržite ga sa svih strana da porumeni i izvadite na tanjir.Paradajz isecite na kriške,luk na rebarca a pečurke na listiće.Izdinstajte luk na ulju,dodajte pečurke a posle pet minuta i paradajz,začinite i ostavite da se krčka 10-tak min.Zatim dodajte meso i dinstajte još oko 20 min.Krem čorbu od pečuraka skuvajte po receptu sa kesice ali u duplo manjoj količini vode da dobije gustinu sosa.Pomešajte sos sa mesom i sve zajedno preručite u posudu za pečenje,pokrijte alu-folijom i pecite na 200 stepeni oko 20 min.Poslužite toplo sa integralnim hlebom.
P.S.No comment!!Slika sve govori!! :-) 

Related Posts:

  • Mini ćuftice - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 70 gr kukuruznih pahuljica- 50 gr kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kečapa- 1 kašika seckanog peršuna- 1 kašika maslinovog… Read More
  • Piletina sa medom- 400 gr pilećeg belog mesa- 3 kašike meda- šoljica soja sosa (šoljica za crnu kafu)- 2 kašike ulja- 1 kašičica karija- začin CMeso iseckajte na kocke… Read More
  • Ribanac sa butkicom - 1 kg kiselog kupusa ribanca- 1 manja butkica- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)- 4 čena belog luka- nekoliko lovorovih listova- biber … Read More
  • Pica loptice od mlevenog mesa- 400 gr mlevenog mesa - 100 gr kačkavalja - 1 srednji kuvani pasirani krompir- 1 manja glavica crnog luka- 1 kriška hleba- 1 jaje- 2 čena b… Read More
  • Lagana piletina- 500 gr belog pilećeg mesa- 1 manji brokoli- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk- sok od pola limuna- 1 kašičica gustina- začin C, biber, peršun- … Read More

0 коментара:

Постави коментар