петак, 23. април 2010.

Piletina u mlečnom sosu

0

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 struka mladog luka
- kašika mlevene crvene paprike
- 200 ml vode 
- kašika brašna
- 250 ml mleka
- 1 čaša kisele pavlake
- ulje , začin C , peršun
Meso isecite na kocke i obarite.Crni i mladi luk sitno iseckajte pa propržite na ulju,dodajte kašiku crvene paprike,nalijte sa 200 ml vode i pustite da prokuva.Dodajte oceđeno meso i začin C (po ukusu) i dinstajte jos 10-tak min.U činiju sipati mleko i brašno i dobro izmutiti da nema grudvica pa sipajte u meso,promešajte pa dodajte kiselu pavlaku i pustite da proključa i sklonite sa ringle.Peršun sitno iseckajte i stavite u meso.Služite uz pirinač i zelenu salatu.
P.S.Fantastičan ukus ! 

Related Posts:

  • Zapečena piletina- 2 veća bela mesa - 1 kesica krem čorbe od pečuraka - 1 kisela pavlaka - 1 dl mleka - 1 veći kiseli krastavac - 1 kašika senfa - 1 kašika susama - pe… Read More
  • Neobična musaka- 500 gr krompira - 300 gr mlevenog mesa - 250 gr pečuraka - 7 pečenih paprika - 100 gr slanine pančete  - 2 mlada luka - 1 šargarepa - 2 kašike … Read More
  • Krompirići sa rebarcima - 1/2 kg mladih krompirića- 1/2 kg svinjskih rebara- 2 paradajza- 2 paprike- 2 čena belog luka - začin C , peršunRebra odvojte, pa ih stavi… Read More
  • Piletina sa špagetama i bešamel sosom - 2 bela pileća mesa - 300 gr špageta (po želji)  - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike soja sosa - 100 ml neutralne pavlake - z… Read More
  • Svinjski file sa mladim krompirićima- 1 manji svinjski file - 1/2 kg mladih krompirića - 3  sveža paradajza - 2 sveže zelene paprike - 4 čena belog luka - 100 ml ulja (može i maslin… Read More

0 коментара:

Постави коментар