петак, 17. децембар 2010.

Piletina u foliji

3

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 50 gr suvog grožđa
- 2 kašike meda
- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)
- 1,5 dl belog vina
- 1 puna kašika kečapa
- 1 puna kašika kikiriki putera
- začin C, peršun
Belo meso iseckajte na kockice i začinite začinom C po ukusu. Sve ostale navedene sastojke sjedinite , dobro ih promešajte žicom za mućenje , dodajte meso i promešajte rukama. Podelite masu na tri dela pa svaku gomilicu stavite u duplu foliju, zatvorite, poređajte folije u pleh i stavite da se peče na 200 stepeni oko 50 minuta. Služite uz pečeni ili pire krompir ili pirinač. 
P.S. Odlična kombinacija za ljubitelje slano-slatkog ukusa !! Preukusno ! Odozgo meso možete preliti sa malo tartar sosa - odlično ide ! Prijatno ! :-)))) 
 
 

Related Posts:

  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More
  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Juneći gulaš- 500 gr junećeg mesa- 250 ml soka od paradajza - 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 kašičice slatke aleve paprike- 1 kašičica bosiljka- l… Read More
  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More

3 коментара: