субота, 12. јун 2010.

Brzi svinjski medaljoni

2

- 500 gr svinjskog filea
- 400 gr pečuraka
- 2 manje glavice crnog luka
- 2 paradajza
- 1 dl belog vina
- 1 dl neutralne pavlake
- 100 gr parmezana 
- začin C, peršun , biber
Meso isecite na , prst debele, medaljone, posolite ih i stavite na ulje da se ispeku sa svih strana. Pečene medaljone izvadite , a u ulje u koje su se pekli stavite na rezanca seckan crni luk i seckane pečurke pa dinstajte dok tečnost skoro ne ispari. Paradajz iseckajte na kocke pa dodajte u pečurke i vratite meso u tiganj, začinite, nalijte vinom i krčkajte dok vino ne ispari. Dodajte pavlaku i peršun, pobiberite i dobro promešajte. Odozgo pospite parmezan i služite sa pire krompirom.
P.S. Mekano i fantastično ukusno meso ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Grčke ćufte sa piletinom- 500 gr pilećeg mesa (belo meso, meso od bataka, karabataka...)- 1 veća crvena paprika- 1 manja tikvica- 1 glavica crnog luka- 2 -3 čena belog luka- … Read More
  • Ćufte (na Jojin način :-D )- 300 gr mlevene junetine- 1 manji praziluk- 1 jaje - 3 kašike prezli - 2 čena belog luka- 1 kašika soja-sosa- 1 kašika kečapa- 1 kašika sen… Read More
  • Pohovano pileće belo meso- 4 pileća bela mesa- 150 gr brašna- 150 gr kačkavalja- 150 gr prezli - 2 jaja - 1 pomorandža- peršun , začin C Svako belo meso preseci… Read More
  • Zapečena gnezda- 400 gr špageta- 400 gr mlevenog mesa-  2 šargarepe-  1 veći crni luk- 1,5 dl belog vina- 150 gr kačkavalja - začin C, biber, peršun, … Read More
  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More

2 коментара: