субота, 12. јун 2010.

Brzi svinjski medaljoni

2

- 500 gr svinjskog filea
- 400 gr pečuraka
- 2 manje glavice crnog luka
- 2 paradajza
- 1 dl belog vina
- 1 dl neutralne pavlake
- 100 gr parmezana 
- začin C, peršun , biber
Meso isecite na , prst debele, medaljone, posolite ih i stavite na ulje da se ispeku sa svih strana. Pečene medaljone izvadite , a u ulje u koje su se pekli stavite na rezanca seckan crni luk i seckane pečurke pa dinstajte dok tečnost skoro ne ispari. Paradajz iseckajte na kocke pa dodajte u pečurke i vratite meso u tiganj, začinite, nalijte vinom i krčkajte dok vino ne ispari. Dodajte pavlaku i peršun, pobiberite i dobro promešajte. Odozgo pospite parmezan i služite sa pire krompirom.
P.S. Mekano i fantastično ukusno meso ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Pohovana piletina na 2 načina 1 način  - 500 gr pilećeg belog mesa - 150 gr dimljenog kačkavalja - 3 kašike brašna- 3 kašike prezli - 1 jaje- 1 kašičica aleve… Read More
  • Zapečeni svinjski file sa jabukama- 500 gr svinjskog filea- 2 jabuke- 2 dl belog vina- 1 manji praziluk- 1 kašika gustina- 2 češnja belog luka - peršun, začin CSvinjski file iseci… Read More
  • Šnicle sa pistaćima- 5 većih junećih šnicli- 100 gr mesnate slanine- 80 gr pistaća- 1,5 l goveđe supe od kocke- 0,5 dl belog vina- 4 kašike soja-sosa- 1 kašika gustina- … Read More
  • Mesni rolat sa brokolijemZa rolat Vam je potrebno:- 350 gr mlevenog mesa - 1/2 manjeg brokolija- 1 jaje- 1 parče hleba (sredina)- 3 kašike prezli- 1 manja glavica crnog l… Read More
  • Pileći rolat- 300 gr kuvanog pilećeg belog mesa- 150 gr pilećeg parizera sa kačkavaljem- 100 gr pečenice ili suvog vrata - 100 gr dimljenog kačkavalja- 2 kaš… Read More

2 коментара: