петак, 7. мај 2010.

Brza piletina u sosu

0

- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 crni luk
- kašika mlevene crvene paprike
- kašika brašna
- 250 ml mleka
- 2 dl kisele pavlake
- začin C
Pileće meso isecite na kockice i obarite. Crni luk iseckajte i pržite na ulju dok ne dobije žutu boju, pa mu dodajte papriku, promešajte i prelijte sa 200 ml vode. Začinite po želji , dodajte bareno meso i još malo dinstajte, pa pospite brašnom, zalijte mlekom i ostavite da se još malo dinsta. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i kad sos proključa, sklonite s vatre. Servirajte sa pire krompirom ili sa pirinčem.
P.S. Ekstra brzo i ukusno ! 

Related Posts:

  • Punjene krmenadle- 4 deblje krmenadle - 100 gr šampinjona - 50 gr šunke ili čajne kobasice - 50 gr kačkavalja - 50 gr slanine - 1 mala čašica brendija (po želji) - 1 č… Read More
  • Grčke ćufte- 500 gr mlevenog mesa - 1 veći krompir - 1 glavica crnog luka - 2 kašike prezli - 1 jaje - peršun , so , biber Izrendajte krompir i ostavite ga malo … Read More
  • Piletina na kineski način- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kašike senfa - 1 dl soja sosa - 150 gr susama - šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po i… Read More
  • Hleb od pilećeg mesa- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci ) - 3 manja parčeta hleba - 1 jaje - 1 jabuka - 150 gr slanine - 1 glavica crnog luka - 1 kašika senfa -… Read More
  • Musaka od pohovanih paprika- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih) - 300 gr mlevenog mesa - 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika - 1 glavica crnog luka - 1 manja šargarepa… Read More

0 коментара:

Постави коментар