субота, 15. мај 2010.

Piletina sa špagetama i bešamel sosom

2


- 2 bela pileća mesa
- 300 gr špageta (po želji) 
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike soja sosa
- 100 ml neutralne pavlake
- začin C, peršun 
Za bešamel sos Vam je potrebno :
- 300 ml mleka
- 30 gr brašna
- 30 gr margarina
Crni luk prodinstajte na ulju pa dodajte meso isečeno na kockice, začinite i pržite dok ne porumeni. Dodajte soja sos i seckan beli luk i nastavite prženje na umerenoj vatri. U međuvremenu napravite bešamel sos : stavite u šerpu margarin pa kad se ugreje sipajte brašno i propržite ga (pazite da ne požuti! vidite sliku!) na umerenoj vatri. Kad se uprži polako dodajte mleko i neprekidno mešajte da se ne naprave grudvice. Sklonite pa dodajte sos u meso i nastavite sa krčkanjem još oko 5 minuta. Na kraju dodajte neutralnu pavlaku dobro sve promešajte i sklonite sa ringle. Skuvajte špagete, servirajte ih na tanjir prelijte sosom i pospite seckanim peršunom.
P.S. Ukus je fantastičan ! Po želji u sos možete dodati pečurke a kad servirate možete posuti sa malo prženog susama ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Ćufte sa makaronama i kačkavaljem - 400 gr mlevenog mesa- 400 gr barenih makarona- 400 gr rendanog kačkavalja- 5 dl mleka- 60 ml kečapa- 60 ml senfa- 2 kašike brašna- 1 puna šaka prez… Read More
  • Mesni kuglof - 500 gr pilećeg belog mesa- 4 jaja- 200 gr slanine - 150 gr kačkavalja- 100 gr suvog vrata- 3 pečene crvene paprike- veza peršuna- origano , za… Read More
  • Kokos piletina - 500 gr pilećeg belog mesa- 120 gr brašna- 150 gr kokosa- 2 jajeta- origano, začin CMeso isecite na tanje šnicle , istanjite ga tučkom za meso i zač… Read More
  • Pileća džigerica sa jabukom- oko 400 gr pileće džigerice- 1 veća jabuka- 2 crvene paprike (sveže ili pečene )- 2 glavice crnog luka- 4 kašike kečapa- 2 čena belog luka- peršun ,… Read More
  • Ajvar pljeskavice - 600 gr mlevenog mesa (pileće, juneće, mešano - po želji)- 5 kašika prezli- 3 kašike ajvara- 1 kašika slatke aleve paprike- 1 jaje- 1 veća glavica c… Read More

2 коментара: