петак, 6. август 2010.

Pečeni pileći bataci i krilca

2

- 2 pileća bataka 
- 2 pileća krilca
- 80 gr prezli
- 60 gr pečenog kikirikija
- 1,5 dl kečapa
- 1 kašika meda
- 150 gr margarina
- kašičica aleve paprike
- kašičica belog lika u prahu
- začin C
Batake i krilca operite pa batacima odstranite kožicu, pa ih dobro natrljajte začinom C. U većoj činiji izmešajte prezle, krupno mleveni kikiriki, kečap, alevu papriku, beli luk i otopljen med. Sve lepo izmešajte da se sjedini pa stavite meso u činiju i utrljavajte smesu rukom svuda po mesu . Ostavite da odstoji 1 h u frižideru. Margarin otopite. Izvadite meso, umačite ga u otopljeni margarin ,pa opet uvaljajte u smesu u kojoj je bilo i stavite u podmazanu tepsiju. Preostalim margarinom prelijte poređano meso pa pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Služite uz prilog po želji.
P.S. Divan slatko-slani ukus ! Prijatno!    

Related Posts:

  • Punjene korpice od mlevenog mesa- 500 gr mlevenog mesa- 2 parčeta hleba- 2 jaja- 1 glavica crnog luka- 1 kesica instant pire krompira- začin C, biber, peršunLuk sitno iseckajte, a hl… Read More
  • Špagete sa kobasicama i povrćem- 300 gr špageta- 250 gr pečuraka - 4 manje roštiljske kobasice- 150 gr graška- 1 veća šargarepa- 1 crvena paprika- 1 glavica crnog luka- 2,5 dl … Read More
  • Fileti ribe u mleku - 3 veća fileta ribe (po želji) - 5 dl mleka- 1 praziluk ili crni luk- 1 kašičica soli- 1/2 kašičice bibera- 1/2 kašičice muskatnog oraščićaFil… Read More
  • Junetina sa pečurkama- 700 gr junećeg mesa (od buta)- 300 gr pečuraka- 2 dl kisele pavlake- 1/2 kašičice šećera - 50 gr margarina- peršun, so, biberMeso isecite na tr… Read More
  • Piletina sa mlincima - 500 gr pilećeg belog mesa - 1 pakovanje gotovih mlinaca- 5 dl mleka- 2 dl kisele pavlake- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole- so, bibe… Read More

2 коментара:

  1. Baš sam se danas pitala gdje si ti nestala?
    Smišljala si nove fine receptiće:)
    Ovo jelo je baš za laku noć, ajmee opet sam gladna:))
    Što nam radiš draga Joja?:))))
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  2. Hehehe draga moja Zondra nisam bila par dana kući ali evo me sada tu sa novim , proverenim i ukusnim receptima! Veliki pozdrav za Vas! :-D

    ОдговориИзбриши