- oko 550 gr brašna
- 3 dl tople vode
- 50 gr kokica
- 50 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica suvog kvasca
Kokice stavite u blender i usitnite. Kvasac razmutite u tolpoj vodi, dodajte šećer i ostavite da naraste. Polovinu količine brašna sipajte u vanglicu , dodajte so, ulje, izblendirane kokice, nadošli kvasac i , uz postepeno dodavanje preostalog brašna , umesite glatko testo koje se ne lepi za ruku. Ostavite testo na toplom da nadođe oko 1h. Premesite testo, oblikujte veknu i stavite je u podmazan i pobrašnjen dugački uski kalup. Ostavite da odstoji još 15-tak minuta. Premažite testo sa malo vode i stavite da se peče na 180 stepeni oko 45 minuta (čačkalicom proverite da li je hleb pečen iznutra). Gotov hleb ostavite u kalupu 10 minuta a onda ga izvadite iz kalupa, uvijte u krpu i stavite na žicu za hlađenje da se skroz ohladi. Uživajte !
P.S. Sjajan hleb odličnog ukusa !! Prijatno!! :-))
Njamii, super izgleda!
ОдговориИзбришиJa upravo pečem jedan sličan:)
Kiss.
vrlo jednostavno i ukusno :D
ОдговориИзбришиOdlična je ova ideja s kokicama! Probati ću sve prilagoditi za breadmaker, inače mi je sve dugočasno na uobičajeni način (ovako samo stavim, a stroj lijepo sam mijesi, diže, peče).
ОдговориИзбришиSuper ideja:))
ОдговориИзбришиZanimljiv recept draga! Prelepe slike :))))
ОдговориИзбришиHa, ..koja otkacena ideja..
ОдговориИзбришиvrlo zanimljiva ideja, prva pomisao mi je bila da si stavljala cela zrana i da se ona tokom pečenja raskokaju :))))
ОдговориИзбришиZanimljivo, nikada mi ne bi pala na pamet ideja sa kokicama axaxax super!!!!!!
ОдговориИзбришиKoji zanimljiv recept, na pamet mi ne bi palo da ubacim kokice u hljeb :) Super izgleda!!!
ОдговориИзбришиYovana ..hola desde VIGO ESPAÑA ...es mi primera visita atu blog ..te sigo y me encantan las recetas que nos pones ...te invito a compartir mis recetas y blog ..besos MARIMI
ОдговориИзбришиOdlična ideja, imaš jako lepe i interesantne recepte, svaka čast mila :)))
ОдговориИзбришиOvo je jako interesantno ! Moram priznati da se još nisam susrela sa kruhom sa kokicama ali isprobavam svakako. Super izgleda !
ОдговориИзбриши