уторак, 15. март 2011.

Hleb sa kokicama

12


- oko 550 gr brašna
- 3 dl tople vode
- 50 gr kokica
- 50 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica suvog kvasca
Kokice stavite u blender i usitnite. Kvasac razmutite u tolpoj vodi, dodajte šećer i ostavite da naraste. Polovinu količine brašna sipajte u vanglicu , dodajte so, ulje, izblendirane kokice, nadošli kvasac i , uz postepeno dodavanje preostalog brašna , umesite glatko testo koje se ne lepi za ruku. Ostavite testo na toplom da nadođe oko 1h. Premesite testo, oblikujte veknu i stavite je u podmazan i pobrašnjen dugački uski kalup. Ostavite da odstoji još 15-tak minuta. Premažite testo sa malo vode i stavite da se peče na 180 stepeni oko 45 minuta (čačkalicom proverite da li je hleb pečen iznutra). Gotov hleb ostavite u kalupu 10 minuta a onda ga izvadite iz kalupa, uvijte u krpu i stavite na  žicu za hlađenje da se skroz ohladi. Uživajte ! 


P.S. Sjajan hleb odličnog ukusa !! Prijatno!! :-))

Related Posts:

  • Hleb sa palentom I / IIHleb sa palentom I - 300 gr brašna- 100 gr palente- 225 ml mleka- 50 ml vode- 30 ml ulja- 1 kesica suvog kvasca- 1 ravna kašika soli- 1 kašičica šeće… Read More
  • Hleb sa kokicama - oko 550 gr brašna- 3 dl tople vode- 50 gr kokica- 50 ml ulja- 2 kašičice soli- 1 kašičica šećera- 1 kesica suvog kvascaKokice stavite u blender i u… Read More
  • Mafin pecivo - oko 600 gr brašna- 170 ml tople vode- 60 ml mleka- 30 gr margarina + 1 kašika za premazivanje- 2 kašičice šećera- 2 kašičice soli- 1,5 paket suvog… Read More
  • Hleb sa palentom - oko 440 gr brašna- 220 gr srednje kuvane palente- 2 dl mlake vode- 1 kesica suvog kvasca - 1 kašika ulja- 1 kašičica soliRazmutite kvasac u vo… Read More
  • Kiflice i hleb sa bundevom - oko 700 gr brašna- 400 gr pirea od bundeve- 2 dl toplog mleka + 2 kašike za premazivanje- 1 kocka svežeg kvasca- 1 jaje + 1 žumance za premazivanj… Read More

12 коментара:

  1. Анониман15. март 2011. 09:47

    Njamii, super izgleda!
    Ja upravo pečem jedan sličan:)
    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična je ova ideja s kokicama! Probati ću sve prilagoditi za breadmaker, inače mi je sve dugočasno na uobičajeni način (ovako samo stavim, a stroj lijepo sam mijesi, diže, peče).

    ОдговориИзбриши
  3. Zanimljiv recept draga! Prelepe slike :))))

    ОдговориИзбриши
  4. vrlo zanimljiva ideja, prva pomisao mi je bila da si stavljala cela zrana i da se ona tokom pečenja raskokaju :))))

    ОдговориИзбриши
  5. Zanimljivo, nikada mi ne bi pala na pamet ideja sa kokicama axaxax super!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Koji zanimljiv recept, na pamet mi ne bi palo da ubacim kokice u hljeb :) Super izgleda!!!

    ОдговориИзбриши
  7. Yovana ..hola desde VIGO ESPAÑA ...es mi primera visita atu blog ..te sigo y me encantan las recetas que nos pones ...te invito a compartir mis recetas y blog ..besos MARIMI

    ОдговориИзбриши
  8. Odlična ideja, imaš jako lepe i interesantne recepte, svaka čast mila :)))

    ОдговориИзбриши
  9. Ovo je jako interesantno ! Moram priznati da se još nisam susrela sa kruhom sa kokicama ali isprobavam svakako. Super izgleda !

    ОдговориИзбриши