петак, 11. фебруар 2011.

Paketići

9


Za testo Vam je potrebno :
- 140 gr belog brašna
- 30 gr ražanog brašna
- 75 gr seckanog margarina
- 4 kašike hladne vode
- 1 kašičica žutog šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kima
- malo šunke i kačkavalja

Pomešajte obe vrste brašna ,so, šećer i kim , dodajte seckani margarin i vodu i umesite testo. Oblikujte loptu , uvijte je u rastegljivu foliju i stavite u frižider na 1 h. Razvucite testo na 5 mm debljine i isecite 12 kvadrata (da budu malo veći od kalupa za mafine). Na svaki kvadrat stavite po kašičicu preliva (recept ispod) , po komadić šunke i kačkavalja pa savijte krajeve kvadrata i stavite ih u podmazane i brašnom posute kalupe za mafine. Pecite paketiće na 200 stepeni oko 15-tak minuta. Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko. 


Za preliv vam je potrebno :
- 1,5 kašika majoneza
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika senfa
- par kapi tabasco sosa
Sve sastojke dobro promešajte i stavljajte na testo. 
P.S. Sjajno testo koje možete filovati po želji - ja sam dala predlog a Vi kako želite!  Testo može i da se zamrzne pa po potrebi spremajte! Prijatno !

Related Posts:

  • Hleb sa kokicama - oko 550 gr brašna- 3 dl tople vode- 50 gr kokica- 50 ml ulja- 2 kašičice soli- 1 kašičica šećera- 1 kesica suvog kvascaKokice stavite u blender i u… Read More
  • Hleb sa palentom - oko 440 gr brašna- 220 gr srednje kuvane palente- 2 dl mlake vode- 1 kesica suvog kvasca - 1 kašika ulja- 1 kašičica soliRazmutite kvasac u vo… Read More
  • "Lepezice" by Ana i "Pužići" by me Lepezice by Ana Ako još uvek niste pravili ove "lepezice" iz sveg srca Vam preporučujem!! Božanstvene su ! Testo je prelepo, a ukus je fantast… Read More
  • Hleb sa palentom I / IIHleb sa palentom I - 300 gr brašna- 100 gr palente- 225 ml mleka- 50 ml vode- 30 ml ulja- 1 kesica suvog kvasca- 1 ravna kašika soli- 1 kašičica šeće… Read More
  • Mafin pecivo - oko 600 gr brašna- 170 ml tople vode- 60 ml mleka- 30 gr margarina + 1 kašika za premazivanje- 2 kašičice šećera- 2 kašičice soli- 1,5 paket suvog… Read More

9 коментара: