недеља, 6. фебруар 2011.

Graham zemičke

10



- oko 500 gr graham brašna
- 1,5 dl toplog mleka
- 1,5 dl tople vode
- 1/2 kocke kvasca
- 30 gr masti
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Pomešajte kvasac , šećer i toplo mleko i ostavite na toplom 5 minuta. Pomešajte brašno, so i mast i utrljajte rukama mast u brašno. Polako sipajte nadošao kvasac i toplu vodu pa mesite testo dok ne prestane da se lepi za ruke i ne postane glatko. Namažite vanglu sa malo ulja, stavite testo u vanglu, pokrijte krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Premesite testo , podelite ga na 10 delova i oblikujte zemičke. Poređajte ih u , papirom obložen , pleh pa sa prstom umočenim u brašno napravite rupu u sredini svake zemičke. Ponovo ih pokrijte krpom i ostavite još 20 minuta da nadođu. Pecite zemičke na 200 stepeni oko 20 minuta tj. dok ne porumene. 
P.S. Predivne, mekane, mirisne zemičke preporučujem u bilo koje doba dana ili noći !!   Uživajte i prijatno !!

Related Posts:

  • Empanade- 200 gr brašna- 50 gr margarina- 50 ml vode- 1 kašičica slatke aleve paprike- 1 kašičica soli - 60 gr siraU vanglicu pomešajte brašno, so i alev… Read More
  • Savijača sa sirom - oko 380 gr brašna- 300 gr sira - 2 dl mlake vode- 3 kašike ulja- kašičica soliU vanglicu pomešajte brašno , ulje i so pa postepeno dodavajte v… Read More
  • Slani štapići II- 500 gr brašna- 1 kockica kvasca- 3 dl mlakog mleka- 2 kašike jogurta - 1 dl ulja- 1 kašičica šećera- 1 kašičica soliU 2 dl mlakog mleka stavite… Read More
  • Trouglovi sa sirom- oko 800 gr brašna- 200 gr sira- 100 gr margarina - 1 kockica kvasca- 2 dl mlakog mleka- 2 dl jogurta- 1 dl ulja - 1 kašičica šećera- 1 kaš… Read More
  • Krofne II- oko 800 gr brašna- 1/2 l mlakog mleka- 1 kockica kvasca - 3 kašike šećera - 2 žumanca- 2 kašike masti- 1 kašičica soli- šećer u prahu za p… Read More

10 коментара:

  1. These sound delicious for sure. They would really good with some cream cheese and a cup of tea!

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicno su ti ispale..Slike su fantasticne, imam osecaj da ih mogu pomirisati preko ekrana, kao i ostale tvoje testenine!:))

    ОдговориИзбриши
  4. Njami, njami. Jedino ne bih radila s mašću, jednostavno ne podnosim miris koji osjetim da je bilo kako zakamufliran.

    ОдговориИзбриши