Pomešajte kvasac , šećer i toplo mleko i ostavite na toplom 5 minuta. Pomešajte brašno, so i mast i utrljajte rukama mast u brašno. Polako sipajte nadošao kvasac i toplu vodu pa mesite testo dok ne prestane da se lepi za ruke i ne postane glatko. Namažite vanglu sa malo ulja, stavite testo u vanglu, pokrijte krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Premesite testo , podelite ga na 10 delova i oblikujte zemičke. Poređajte ih u , papirom obložen , pleh pa sa prstom umočenim u brašno napravite rupu u sredini svake zemičke. Ponovo ih pokrijte krpom i ostavite još 20 minuta da nadođu. Pecite zemičke na 200 stepeni oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
P.S. Predivne, mekane, mirisne zemičke preporučujem u bilo koje doba dana ili noći !! Uživajte i prijatno !!
"Lepezice" by Ana i "Pužići" by me Lepezice by Ana
Ako još uvek niste pravili ove "lepezice" iz sveg srca Vam preporučujem!! Božanstvene su ! Testo je prelepo, a ukus je fantast…Read More
Hleb sa palentom I / IIHleb sa palentom I
- 300 gr brašna- 100 gr palente- 225 ml mleka- 50 ml vode- 30 ml ulja- 1 kesica suvog kvasca- 1 ravna kašika soli- 1 kašičica šeće…Read More
Hleb sa palentom
- oko 440 gr brašna- 220 gr srednje kuvane palente- 2 dl mlake vode- 1 kesica suvog kvasca - 1 kašika ulja- 1 kašičica soliRazmutite kvasac u vo…Read More
Hleb sa kokicama
- oko 550 gr brašna- 3 dl tople vode- 50 gr kokica- 50 ml ulja- 2 kašičice soli- 1 kašičica šećera- 1 kesica suvog kvascaKokice stavite u blender i u…Read More
Mafin pecivo
- oko 600 gr brašna- 170 ml tople vode- 60 ml mleka- 30 gr margarina + 1 kašika za premazivanje- 2 kašičice šećera- 2 kašičice soli- 1,5 paket suvog…Read More
Još pljeskavica i prilog :)) Odlično!
ОдговориИзбришиJovana,bas su ti lepe!!
ОдговориИзбришиBas lijepo izgledaju. Mekane i mirisne...
ОдговориИзбришиA kako tek miriššu!? Divne Jovana!
ОдговориИзбришиThese sound delicious for sure. They would really good with some cream cheese and a cup of tea!
ОдговориИзбришиJoj što su dobre ove zemičkice! Odličnoooo
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиOdlicno su ti ispale..Slike su fantasticne, imam osecaj da ih mogu pomirisati preko ekrana, kao i ostale tvoje testenine!:))
ОдговориИзбришиHvala devojke !! :-))
ОдговориИзбришиTammy thanks !! :-))
Njami, njami. Jedino ne bih radila s mašću, jednostavno ne podnosim miris koji osjetim da je bilo kako zakamufliran.
ОдговориИзбриши