субота, 5. фебруар 2011.

Čizkejk sa pečurkama

18


Za koru Vam je potrebno :
- 100 gr brašna
- 75 gr margarina
- 75 gr kačkavalja
- malo soli
Kačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekšali maragrin , kačkavalj i malo soli pa sve rukama zamesite i oblikujte loptu. Manji kalup (ja sam koristila uski duži kalup, a Vi možete manji okrugli) obložite folijom pa po dnu kalupa rasporedite testo i izravnajte. Stavite da se peče na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite koru i ostavite da se prohladi 10 minuta.
 Za fil Vam je potrebno :
- 500 gr pečuraka
- 180 gr krem sira
- 2 jaja
- 1 manji praziluk
- 1 kašika margarina
- 1 dl belog vina
- malo peršuna, muskatnog oraščića
- so, biber
Praziluk iseckajte i stavite sa kašikom margarina da se proprži. Dodajte seckane pečurke, nalijte vinom i ostavite da se dinsta dok sva tečnost ne ispari. Začinite po želji solju i biberom, dodajte seckan peršun, oraščić i promešajte. U blender stavite krem sir, jaja i izdinstane pečurke (ne bi trebalo da imate nimalo tečnosti u pečurkama) pa sve dobro izblendirajte. Pripremljenu smesu stavite preko prohlađene kore i vratite u rernu pa pecite još 1h na 180 stepeni. Gotov čizkejk ostavite da se ohladi u kalupu, pa ga zajedno sa folijom izvadite iz kalupa, polako skinite foliju, premažite sa pavlakom, secite i služite. 
P.S. Božanstveni kolač sa pečurkama !!! Suprug mi nije verovao da unutra nema mesa!!!  Uživajte !!!

Related Posts:

  • Mesni kuglof - 500 gr pilećeg belog mesa- 4 jaja- 200 gr slanine - 150 gr kačkavalja- 100 gr suvog vrata- 3 pečene crvene paprike- veza peršuna- origano , za… Read More
  • Rolovana piletina i krompir pljeskavice Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :- 4 manja pileća bela mesa- 100 gr suvog vrata- 150 gr dimljenog kačkavalja- 24 komada suvih šljiva (bez koštic… Read More
  • Pileća džigerica sa jabukom- oko 400 gr pileće džigerice- 1 veća jabuka- 2 crvene paprike (sveže ili pečene )- 2 glavice crnog luka- 4 kašike kečapa- 2 čena belog luka- peršun ,… Read More
  • Zapečene krmenadle - 8 svinjskih krmenadli- 8 listova kačkavalja (dimnjeni, običan, tost...)- 6 dl goveđe supe od kocke- 1,5 dl kečapa- začin C , biberKrmenadle istanji… Read More
  • Ajvar pljeskavice - 600 gr mlevenog mesa (pileće, juneće, mešano - po želji)- 5 kašika prezli- 3 kašike ajvara- 1 kašika slatke aleve paprike- 1 jaje- 1 veća glavica c… Read More

18 коментара:

  1. Ja nemam reci!!!Jovana,savrseno je!Ni ja nisam ovako nesto nikad pravila,a ni probala.Ali,imamo tebe da nam prezentujes diiiiivneeee recepte,a nama ostaje da ih napravimo i probamo.Svaka ti cast!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga moja, kado stižeš sve ovo da napraviš? Divan recept!

    ОдговориИзбриши
  3. Ovakav cizkejk jos nikad nisam jela! :) Imam samo jedan komentar na ovaj recept: divno!

    ОдговориИзбриши
  4. Ako bi koristili biljni kačkavalj, a ne znam sa čim da zamenimo krem sir i jaja, ali može nešto da se smisli eto nama divne pite za posne slave! Odlično. Volim ovakva kompletna jela.

    ОдговориИзбриши
  5. Vrlo lepo izgleda a sto lepo izgleda, sigurno je i ukusno...

    ОдговориИзбриши
  6. Unikatan recept, veoma zanimljiv...na listi za probanje!

    ОдговориИзбриши
  7. Njami, tko bi rekao da je to ustvaro slan kolač...
    Bravo.

    ОдговориИзбриши
  8. Predivno!!! Zaista si jako kreativna, imas veoma unikatne recepte..slika je odlicna kao i obicno!!

    ОдговориИзбриши
  9. Preko Maybe-ove nagrade sam te našla :D pa sam rekla idem pogledati :D

    super ti je blogic :D following :D

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala svima puno, zaista mi mnogo znače vaši komentari !!
    Maybe hvala na sjajnoj nagradici !! :-*
    CopyCat hvala od srca i nadam se da ćete uživati !! Veliki pozdrav!! :-))

    ОдговориИзбриши
  11. Ovo je bas jako zanimljiv recept - isprobat cu!

    ОдговориИзбриши