субота, 5. фебруар 2011.

Čizkejk sa pečurkama

18


Za koru Vam je potrebno :
- 100 gr brašna
- 75 gr margarina
- 75 gr kačkavalja
- malo soli
Kačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekšali maragrin , kačkavalj i malo soli pa sve rukama zamesite i oblikujte loptu. Manji kalup (ja sam koristila uski duži kalup, a Vi možete manji okrugli) obložite folijom pa po dnu kalupa rasporedite testo i izravnajte. Stavite da se peče na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite koru i ostavite da se prohladi 10 minuta.
 Za fil Vam je potrebno :
- 500 gr pečuraka
- 180 gr krem sira
- 2 jaja
- 1 manji praziluk
- 1 kašika margarina
- 1 dl belog vina
- malo peršuna, muskatnog oraščića
- so, biber
Praziluk iseckajte i stavite sa kašikom margarina da se proprži. Dodajte seckane pečurke, nalijte vinom i ostavite da se dinsta dok sva tečnost ne ispari. Začinite po želji solju i biberom, dodajte seckan peršun, oraščić i promešajte. U blender stavite krem sir, jaja i izdinstane pečurke (ne bi trebalo da imate nimalo tečnosti u pečurkama) pa sve dobro izblendirajte. Pripremljenu smesu stavite preko prohlađene kore i vratite u rernu pa pecite još 1h na 180 stepeni. Gotov čizkejk ostavite da se ohladi u kalupu, pa ga zajedno sa folijom izvadite iz kalupa, polako skinite foliju, premažite sa pavlakom, secite i služite. 
P.S. Božanstveni kolač sa pečurkama !!! Suprug mi nije verovao da unutra nema mesa!!!  Uživajte !!!

Related Posts:

  • Pljeskavice od pirinča - 80 gr pirinča - 60 gr raženih pahuljica - 2,5 dl vode - 50 gr kačkavalja - 1 jaje - 1 kašičica začina C - malo svežeg peršuna - prezle  Stavi… Read More
  • Pohovani karfiol iz rerne - 1 veći karfiol- 120 gr brašna- 180 gr prezli- 60 gr rendanog tvrdog kačkavalja- 80 ml mleka - 2 jaja- 1 kašika senfa- 1 kašičica belog luka u prah… Read More
  • Rolovana piletina i krompir pljeskavice Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :- 4 manja pileća bela mesa- 100 gr suvog vrata- 150 gr dimljenog kačkavalja- 24 komada suvih šljiva (bez koštic… Read More
  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More
  • Griz pljeskaviceScroll down for English version - 1/2 l mleka- 100 gr pšeničnog griza- 1 jaje- 2 manja lovorova lista- malo muskatnog oraščića- so  Stavite ml… Read More

18 коментара:

  1. Ja nemam reci!!!Jovana,savrseno je!Ni ja nisam ovako nesto nikad pravila,a ni probala.Ali,imamo tebe da nam prezentujes diiiiivneeee recepte,a nama ostaje da ih napravimo i probamo.Svaka ti cast!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga moja, kado stižeš sve ovo da napraviš? Divan recept!

    ОдговориИзбриши
  3. Ovakav cizkejk jos nikad nisam jela! :) Imam samo jedan komentar na ovaj recept: divno!

    ОдговориИзбриши
  4. Ako bi koristili biljni kačkavalj, a ne znam sa čim da zamenimo krem sir i jaja, ali može nešto da se smisli eto nama divne pite za posne slave! Odlično. Volim ovakva kompletna jela.

    ОдговориИзбриши
  5. Vrlo lepo izgleda a sto lepo izgleda, sigurno je i ukusno...

    ОдговориИзбриши
  6. Unikatan recept, veoma zanimljiv...na listi za probanje!

    ОдговориИзбриши
  7. Njami, tko bi rekao da je to ustvaro slan kolač...
    Bravo.

    ОдговориИзбриши
  8. Predivno!!! Zaista si jako kreativna, imas veoma unikatne recepte..slika je odlicna kao i obicno!!

    ОдговориИзбриши
  9. Preko Maybe-ove nagrade sam te našla :D pa sam rekla idem pogledati :D

    super ti je blogic :D following :D

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala svima puno, zaista mi mnogo znače vaši komentari !!
    Maybe hvala na sjajnoj nagradici !! :-*
    CopyCat hvala od srca i nadam se da ćete uživati !! Veliki pozdrav!! :-))

    ОдговориИзбриши
  11. Ovo je bas jako zanimljiv recept - isprobat cu!

    ОдговориИзбриши