субота, 9. октобар 2010.

Punjene korpice od mlevenog mesa

8

- 500 gr mlevenog mesa
- 2 parčeta hleba
- 2 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kesica instant pire krompira
- začin C, biber, peršun
Luk sitno iseckajte, a hleb potopite u malo vode i dobro ocedite. Pomešajte meso sa lukom, jajima, oceđenim hlebom, dodajte seckan peršun, začin C i biber po želji pa dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu pogodnu za oblikovanje. Nauljite kalupe za projice , podelite meso na 24 jednaka dela i formirajte korpice u kalupima. Svaku korpicu prelijte sa malo ulja pa stavite da se peku na 180 stepeni oko 20-25 minuta U međuvremenu napravite instant pire kao što piše na kutiji. Izvadite korpice, napunite ih sa pripremljenim pire krompirom pa vratite u rernu još 4-5 minuta da se zapeče pire krompir. Služite toplo uz salatu po želji. :-D
P.S. Korpice možete puniti i sa domaćim pire krompirom :-))) ! Ako nemate kalup za projice onda samo napravite ćuftu pa na sredinu prstom napravite udubljenje i stavljajte u nauljen pleh ! Savršeno ukusno meso a odlično ide uz zelenu salatu ! Prijatno ! :-D 
 

Related Posts:

  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Juneći gulaš- 500 gr junećeg mesa- 250 ml soka od paradajza - 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 kašičice slatke aleve paprike- 1 kašičica bosiljka- l… Read More
  • Svinjske šnicle u pivu- 10 tanjih svinjskih šnicli- 1/2 l piva- 2 dl soka od paradajza- 2 šargarepe- 1 kašika brašna- začin C, biberMeso izlupajte i začinite po želji začin… Read More
  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More
  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More

8 коментара: