субота, 9. октобар 2010.

Punjene korpice od mlevenog mesa

8

- 500 gr mlevenog mesa
- 2 parčeta hleba
- 2 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kesica instant pire krompira
- začin C, biber, peršun
Luk sitno iseckajte, a hleb potopite u malo vode i dobro ocedite. Pomešajte meso sa lukom, jajima, oceđenim hlebom, dodajte seckan peršun, začin C i biber po želji pa dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu pogodnu za oblikovanje. Nauljite kalupe za projice , podelite meso na 24 jednaka dela i formirajte korpice u kalupima. Svaku korpicu prelijte sa malo ulja pa stavite da se peku na 180 stepeni oko 20-25 minuta U međuvremenu napravite instant pire kao što piše na kutiji. Izvadite korpice, napunite ih sa pripremljenim pire krompirom pa vratite u rernu još 4-5 minuta da se zapeče pire krompir. Služite toplo uz salatu po želji. :-D
P.S. Korpice možete puniti i sa domaćim pire krompirom :-))) ! Ako nemate kalup za projice onda samo napravite ćuftu pa na sredinu prstom napravite udubljenje i stavljajte u nauljen pleh ! Savršeno ukusno meso a odlično ide uz zelenu salatu ! Prijatno ! :-D 
 

Related Posts:

  • Ćufte sa makaronama i kačkavaljem - 400 gr mlevenog mesa- 400 gr barenih makarona- 400 gr rendanog kačkavalja- 5 dl mleka- 60 ml kečapa- 60 ml senfa- 2 kašike brašna- 1 puna šaka prez… Read More
  • Torta od mlevenog mesa - 450 gr mešanog mlevenog mesa- 4 veća kuvana krompira- 1 veća šargarepa- 2 kuvana jajeta - 1 sveže jaje - 1 glavica crnog luka- 3 čena bel… Read More
  • Pileća džigerica sa jabukom- oko 400 gr pileće džigerice- 1 veća jabuka- 2 crvene paprike (sveže ili pečene )- 2 glavice crnog luka- 4 kašike kečapa- 2 čena belog luka- peršun ,… Read More
  • Kokos piletina - 500 gr pilećeg belog mesa- 120 gr brašna- 150 gr kokosa- 2 jajeta- origano, začin CMeso isecite na tanje šnicle , istanjite ga tučkom za meso i zač… Read More
  • Mesni kuglof - 500 gr pilećeg belog mesa- 4 jaja- 200 gr slanine - 150 gr kačkavalja- 100 gr suvog vrata- 3 pečene crvene paprike- veza peršuna- origano , za… Read More

8 коментара: