петак, 1. октобар 2010.

Pica loptice od mlevenog mesa

7

- 400 gr mlevenog mesa 
- 100 gr kačkavalja 
- 1 srednji kuvani pasirani krompir
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kriška hleba
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- 2 paradajza
- začin C, biber, origano
Hleb potopite u malo vode pa ga dobro ocedite. U vanglicu stavite meso pa dodajte kuvani pasirani krompir, oceđen hleb, seckani crni i beli luk, jaje, začinite po želji pa zamesite smesu i od nje , malo nauljenim rukama,  formirajte 12 loptica . Nauljite udubljenja tepsije za projice pa u njih stavite loptice. Paradajz isecite na tanje kolutove pa na svaku lopticu stavite po jedan kolut i pospite sa malo origana.Stavite loptice da se peku na 200 stepeni oko 25 minuta. Kačkavalj narendajte na sitno rende. Izvadite loptice posle 25 minuta , na svaku stavite rendani kačkavalj pa vratite u rernu da se sir istopi . Služite tople uz prilog po želji. 
P.S. Ja sam ove sjajne loptice pravila sa mešanim pileći i junećim mesom i odlično su ispale! Divne su i ne zahtevaju puno vremena ! Prijatno!  
 

Related Posts:

  • Zapečene pljeskavice - 300 gr mlevenog junećeg mesa- 3 jaja- 1 glavica manjeg crnog luka- puna šaka prezli- 2 dl kisele pavlake- 1 dl jogurta- so, biber, peršunIzmešajte … Read More
  • Brzi svinjski medaljoni- 500 gr svinjskog filea- 400 gr pečuraka- 2 manje glavice crnog luka- 2 paradajza- 1 dl belog vina- 1 dl neutralne pavlake- 100 gr parmezana - z… Read More
  • Zapečene makarone - 300 gr barenih makarona (fusilli)- 300 gr mlevenog junećeg mesa- 150 gr kačkavalja - 2 struka mladog luka- 1 veća šargarepa - 1 dl belog … Read More
  • Punjene pečurke - 500 gr pečuraka- 150 gr šunke- 150 gr kačkavalja- origano, začin C- malo margarinaPečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki … Read More
  • Brzo pileće belo meso- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kisele pavlake - 1 dl belog vina - 1 kesica začina "mix-pečena piletina" (npr.KOTANYI 10gr) - peršun  Belo meso i… Read More

7 коментара: