петак, 1. октобар 2010.

Pica loptice od mlevenog mesa

7

- 400 gr mlevenog mesa 
- 100 gr kačkavalja 
- 1 srednji kuvani pasirani krompir
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kriška hleba
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- 2 paradajza
- začin C, biber, origano
Hleb potopite u malo vode pa ga dobro ocedite. U vanglicu stavite meso pa dodajte kuvani pasirani krompir, oceđen hleb, seckani crni i beli luk, jaje, začinite po želji pa zamesite smesu i od nje , malo nauljenim rukama,  formirajte 12 loptica . Nauljite udubljenja tepsije za projice pa u njih stavite loptice. Paradajz isecite na tanje kolutove pa na svaku lopticu stavite po jedan kolut i pospite sa malo origana.Stavite loptice da se peku na 200 stepeni oko 25 minuta. Kačkavalj narendajte na sitno rende. Izvadite loptice posle 25 minuta , na svaku stavite rendani kačkavalj pa vratite u rernu da se sir istopi . Služite tople uz prilog po želji. 
P.S. Ja sam ove sjajne loptice pravila sa mešanim pileći i junećim mesom i odlično su ispale! Divne su i ne zahtevaju puno vremena ! Prijatno!  
 

Related Posts:

  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Svinjski file u sosu- 500 gr svinjskog filea- 1,5 dl belog vina- 1,5 dl kisele pavlake- 50 gr margarina- 3 češnja belog luka- začin C, biber Meso isecite na odreske … Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Pileći Satai ražnjići- 500 gr pilećeg belog mesa- 1 kašika soka od limuna- 1 češanj belog luka - so, biberMeso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stav… Read More
  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More

7 коментара: