петак, 1. октобар 2010.

Pica loptice od mlevenog mesa

7

- 400 gr mlevenog mesa 
- 100 gr kačkavalja 
- 1 srednji kuvani pasirani krompir
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kriška hleba
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- 2 paradajza
- začin C, biber, origano
Hleb potopite u malo vode pa ga dobro ocedite. U vanglicu stavite meso pa dodajte kuvani pasirani krompir, oceđen hleb, seckani crni i beli luk, jaje, začinite po želji pa zamesite smesu i od nje , malo nauljenim rukama,  formirajte 12 loptica . Nauljite udubljenja tepsije za projice pa u njih stavite loptice. Paradajz isecite na tanje kolutove pa na svaku lopticu stavite po jedan kolut i pospite sa malo origana.Stavite loptice da se peku na 200 stepeni oko 25 minuta. Kačkavalj narendajte na sitno rende. Izvadite loptice posle 25 minuta , na svaku stavite rendani kačkavalj pa vratite u rernu da se sir istopi . Služite tople uz prilog po želji. 
P.S. Ja sam ove sjajne loptice pravila sa mešanim pileći i junećim mesom i odlično su ispale! Divne su i ne zahtevaju puno vremena ! Prijatno!  
 

Related Posts:

  • Junetina na kineski način- 500 gr junetine - 400 gr špageta  - 1 kesa kineske mešavine povrća - 1 dl soja sosa - 1 kašika senfa - 50 gr pečenog susama - začin C Pome… Read More
  • Pileća džigerica sa njokama- oko 400 gr pileće džigerice - pakovanje kupovnih njoka  - 1 manja glavica crnog luka - 1 dl belog vina - 1 čaša kisele pavlake - 1 kašičica sen… Read More
  • Mamine sarme - 500 gr mešanog mlevenog mesa - 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) - 150 gr sitno iseckane slanine - suva rebarca , slanina (po že… Read More
  • Punjene paprike- 6 manjih paprika babura - 500 ml tomatina  - 400 gr junećeg mlevenog mesa - 150 gr barenog pirinča - 2 struka praziluka - 1 šargarepa - 1 veći … Read More
  • Pohovane svinjske šnicle- 7-8 svinjskih šnicli - 100 gr margarina - 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka - začin C, biber, so - 2 jajeta - brašno - prezle - sok od pola li… Read More

7 коментара: