понедељак, 25. октобар 2010.

Kupus kifle

6

- 1 kg brašna
- 50 gr kvasca
- 5 dl mlakog mleka
- 2 dl ulja
- 1/2 margarina
- 2 jaja
- 200 gr sira ili 1 kisela pavlaka
- 1 kašika šećera
- 3 kašičice soli
- susam
U 1 dl mlakog mleka izmrvite kvasac , dodajte šećer i ostavite da nadođe. U brašno sipajte nadošli kvasac, ostatak mleka, ulje i so i zamesite mekše testo. Podelite testo na 2 dela. Svaki deo razvucite u pravougaonik debljine 1 cm i nafilujte sledećim nadevom : margarin , 2 žumanca i sir ili pavlaku izmešajte i filujte testo (vidite sliku). Urolajte testo i secite cik-cak pomoću malog tanjirića za kafu (vidite sliku). Kifle ređajte u nepodmazan pleh i ostavite 1 h da naraste. Pre pečenja kifle premažite umućenim belancima, pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
P.S. Savršeno mekane kifle ! Prijatno! :-))))) 

Related Posts:

  • Hleb sa kokicama - oko 550 gr brašna- 3 dl tople vode- 50 gr kokica- 50 ml ulja- 2 kašičice soli- 1 kašičica šećera- 1 kesica suvog kvascaKokice stavite u blender i u… Read More
  • Mafin pecivo - oko 600 gr brašna- 170 ml tople vode- 60 ml mleka- 30 gr margarina + 1 kašika za premazivanje- 2 kašičice šećera- 2 kašičice soli- 1,5 paket suvog… Read More
  • Hleb sa palentom I / IIHleb sa palentom I - 300 gr brašna- 100 gr palente- 225 ml mleka- 50 ml vode- 30 ml ulja- 1 kesica suvog kvasca- 1 ravna kašika soli- 1 kašičica šeće… Read More
  • Kiflice i hleb sa bundevom - oko 700 gr brašna- 400 gr pirea od bundeve- 2 dl toplog mleka + 2 kašike za premazivanje- 1 kocka svežeg kvasca- 1 jaje + 1 žumance za premazivanj… Read More
  • Hleb sa palentom - oko 440 gr brašna- 220 gr srednje kuvane palente- 2 dl mlake vode- 1 kesica suvog kvasca - 1 kašika ulja- 1 kašičica soliRazmutite kvasac u vo… Read More

6 коментара:

  1. Prvo sam tražila u sastojcima kupus,
    ali sam onda shvatila da je to
    asocijacija na slojevitost
    ovih prefinih kiflica:)!
    PUSA

    ОдговориИзбриши
  2. I mene si prešla sa kupuisom. Dopada mi se što ide samo leko, nema vode, a jednostavnije se pravi od kiflica. Prosto ko pasulj!

    ОдговориИзбриши
  3. LadyA draga hvala puno ! Mala igra rečima :-D ! Pozdrav !
    Jelena jako su lagane za pravljenje a savršeno su mekane i ukusne !

    ОдговориИзбриши
  4. Moji su odusevljeni tvojim trouglovima sa sirom!!!! Mogu misliti kako su tek ove doooobre :)))) Hvala sto delis sa nama tako divne tajne tj.cari tvoje kuhinje i spremanja uopste,pozdrav,
    Raki ♥

    ОдговориИзбриши
  5. gde si se ovog recepta setila?! secam se da nam je to mama pravila kada smo bile male, mora da si joj "capila" cuvenu dobro cuvanu svesku recepata :)))) odlicno su ti ispale :)

    ОдговориИзбриши
  6. ovo su prekrasne kiflie, predobro izgledaju

    ОдговориИзбриши