среда, 22. септембар 2010.

Piletina sa sosom od kikiriki putera

5

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 2 dl mleka
- 4 kašike prezli
- 2 kašike susama
- kašičica bosiljka
- kašičica origana
- pola kašičice karija 
- malo belog luka u prahu
- začin C 
Meso iseckajte na veće komade pa ih potopite u mleko i ostavite bar pola sata. U posebnu činiju izmešajte prezle, susam , bosiljak, origano, kari i beli luk. Meso izvadite iz mleka, začinite ga začinom C i svaki komad dobro uvaljajte u mešavinu od prezli. Pržite u malo dubljem ulju da porumeni sa obe strane. Gotovo meso vadite na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće. Služite uz pečeni krompir i sledeći sos od kikiriki putera.
Za sos Vam je potrebno :
-2 kašike kikirirki putera
- 60 gr neslanog kikirirkija
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica soja-sosa
- pola kašičice đumbira
- so
U šerpicu izmešajte kikiriki puter, soja-sos, 5 kašika vode, đumbir, limunov sok i zagrejte uz neprestano mešanje. Dodajte pavlaku, krupnije samleveni kikiriki, posolite po ukusu i mešajte dok ne proključa. Kuvajte još minut uz mešanje pa sklonite i poslužite toplo. 
P.S. Odlična kombinacija ukusa ! Meso odstojalo u mleku je savršeno mekano i ukusno čak i sutradan ako uopšte ostane nešto :-))) ! Krompir sam samo isekla na režnjeve , začinila ga sa "Začin C MAX" mešavinom za pečeni krompir, prelila sa malo ulja i ispekla u rerni !Prijatno ! :-D

Related Posts:

  • Ćufte (na Jojin način :-D )- 300 gr mlevene junetine- 1 manji praziluk- 1 jaje - 3 kašike prezli - 2 čena belog luka- 1 kašika soja-sosa- 1 kašika kečapa- 1 kašika sen… Read More
  • Grčke ćufte sa piletinom- 500 gr pilećeg mesa (belo meso, meso od bataka, karabataka...)- 1 veća crvena paprika- 1 manja tikvica- 1 glavica crnog luka- 2 -3 čena belog luka- … Read More
  • Piletina sa jogurtom- 2 bataka sa karabatacima- 3 dl jogurta- sok od pola limuna- 1 kašičica ljute aleve paprike- 1 kašičica karija- malo đumbira- začin C, biberBatake od… Read More
  • Bećarac sa kobasicama i pirinčem- 2 veće glavice crnog luka- 5 većih zelenih paprika - 5 svežih paradajza- 1 par kranjskih kobasica- 150 gr pirinča- začin C , so , peršunCrni lu… Read More
  • Čips piletina- 4 parčeta pilećih grudi- 400 gr spanaća- 150 gr kačkavalja- 150 gr čipsa (običnog)- 2 jajeta- brašno za pohovanje- muskatni oraščić- so, biber … Read More

5 коментара:

  1. Baš je interesantan recept, sigurna sam da će se moja ćerka oduševiti ukusom :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Volim ovakva jela ali ih izbegavam zbog alergijske reakcije (na kikiriki) u porodici. Mozda isprobam... meni sos sa kikirikijem a njima neki majonez ili nesto slicno :)

    ОдговориИзбриши
  3. kako ovo dobro i ukusno izgleda Jojaa!
    Njamii!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Vam devojke , neobično i odlično! Pozdrav ! :-D

    ОдговориИзбриши