среда, 28. јул 2010.

Svinjski file u sosu

6

- 500 gr svinjskog filea
- 1,5 dl belog vina
- 1,5 dl kisele pavlake
- 50 gr margarina
- 3 češnja belog luka
- začin C, biber 
Meso isecite na odreske debljine 2 cm pa ih samo malo istanjite tučkom za meso (samo sa jedne strane) pa ih začinite po ukusu. Margarin zagrejte u tiganju pa propržite odreske dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Kad su gotovi izvadite ih na tanjir za serviranje. U istu masnoću sipajte vino pa kad prokuva dodajte pavlaku i sitno sekan beli luk i kuvajte dok se sos ne zgusne. Sos začinite začinom C po ukusu. Odreske prelijte pripremljenim sosom i služite uz pire krompir.
P.S. Jako brzo i odlično jelo ! :-D   

Related Posts:

  • Punjene paprike- 6 manjih paprika babura - 500 ml tomatina  - 400 gr junećeg mlevenog mesa - 150 gr barenog pirinča - 2 struka praziluka - 1 šargarepa - 1 veći … Read More
  • Zapečene makarone - 300 gr barenih makarona (fusilli)- 300 gr mlevenog junećeg mesa- 150 gr kačkavalja - 2 struka mladog luka- 1 veća šargarepa - 1 dl belog … Read More
  • Punjene pečurke - 500 gr pečuraka- 150 gr šunke- 150 gr kačkavalja- origano, začin C- malo margarinaPečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki … Read More
  • Brzo pileće belo meso- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kisele pavlake - 1 dl belog vina - 1 kesica začina "mix-pečena piletina" (npr.KOTANYI 10gr) - peršun  Belo meso i… Read More
  • Pileća džigerica sa njokama- oko 400 gr pileće džigerice - pakovanje kupovnih njoka  - 1 manja glavica crnog luka - 1 dl belog vina - 1 čaša kisele pavlake - 1 kašičica sen… Read More

6 коментара:

  1. ma ti si sjajna:))))).......ja uopće više ne razmišljam,dođem navečer na tvoj blog i riješim problem sutrašnjeg ručka:))))).....
    pusa:))....

    ОдговориИзбриши
  2. HJooooooj hvala puno draga Mare ! Prijatno :-D

    ОдговориИзбриши
  3. udebljacu se samo gledajuci....ovog leta zbog ovolikih temperaturnih razlika nekako sam i ja preskocila laka letnja jela i nesto mi ne nedostaju...samo moj suprug voli da se meso lepo vidi, pogotovu file...a ne da ga sakrijem u sosu kako ja to volim (primarni instinkti pecenja mesa na vatri su valjda ostali jos kod njega) ali ja prosvercujem po neko jelo ovakvo ....

    ОдговориИзбриши
  4. čini mi se baš fino
    ali imam samo jedno pitanjce, vidjela sam već u više recepata začin C, kakvi je to začin?

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Jovana,super recept!Slično pravim ,samo sa pilećim belim mesom.

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Jelena bitno je da je jelo ukusno pa kako god da ga serviramo :-))))
    Nina odlično je i jednostavno, a začin C je ustvari Vegeta ! :-D
    Hvala Stočiću ! :-D Jednako je ukusno sa bilo kojim mesom !

    ОдговориИзбриши