среда, 28. јул 2010.

Svinjski file u sosu

6

- 500 gr svinjskog filea
- 1,5 dl belog vina
- 1,5 dl kisele pavlake
- 50 gr margarina
- 3 češnja belog luka
- začin C, biber 
Meso isecite na odreske debljine 2 cm pa ih samo malo istanjite tučkom za meso (samo sa jedne strane) pa ih začinite po ukusu. Margarin zagrejte u tiganju pa propržite odreske dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Kad su gotovi izvadite ih na tanjir za serviranje. U istu masnoću sipajte vino pa kad prokuva dodajte pavlaku i sitno sekan beli luk i kuvajte dok se sos ne zgusne. Sos začinite začinom C po ukusu. Odreske prelijte pripremljenim sosom i služite uz pire krompir.
P.S. Jako brzo i odlično jelo ! :-D   

Related Posts:

  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More
  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More
  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More

6 коментара:

  1. ma ti si sjajna:))))).......ja uopće više ne razmišljam,dođem navečer na tvoj blog i riješim problem sutrašnjeg ručka:))))).....
    pusa:))....

    ОдговориИзбриши
  2. HJooooooj hvala puno draga Mare ! Prijatno :-D

    ОдговориИзбриши
  3. udebljacu se samo gledajuci....ovog leta zbog ovolikih temperaturnih razlika nekako sam i ja preskocila laka letnja jela i nesto mi ne nedostaju...samo moj suprug voli da se meso lepo vidi, pogotovu file...a ne da ga sakrijem u sosu kako ja to volim (primarni instinkti pecenja mesa na vatri su valjda ostali jos kod njega) ali ja prosvercujem po neko jelo ovakvo ....

    ОдговориИзбриши
  4. čini mi se baš fino
    ali imam samo jedno pitanjce, vidjela sam već u više recepata začin C, kakvi je to začin?

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Jovana,super recept!Slično pravim ,samo sa pilećim belim mesom.

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Jelena bitno je da je jelo ukusno pa kako god da ga serviramo :-))))
    Nina odlično je i jednostavno, a začin C je ustvari Vegeta ! :-D
    Hvala Stočiću ! :-D Jednako je ukusno sa bilo kojim mesom !

    ОдговориИзбриши