среда, 16. јун 2010.

Zapečene pljeskavice

2


- 300 gr mlevenog junećeg mesa
- 3 jaja
- 1 glavica manjeg crnog luka
- puna šaka prezli
- 2 dl kisele pavlake
- 1 dl jogurta
- so, biber, peršun
Izmešajte meso sa jednim jajetom, malo seckanog peršuna, prezlama i sitno seckanim crnim lukom, začinite po želji sa solju i biberom pa dobro umesite. Pravite manje pljeskavice (meni je ispalo 7 komada). U pleh stavite foliju , nauljite je i poređajte pljeskavice pa stavite da se peku na 200 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu umutite pavlaku, jogurt, preostala dva jajeta i malo seckanog peršuna. Vatrlostalnu činiju nauljite. Kad su pljeskavice gotove porešajte ih u vatrostalnu činiju, prelijte ih umušenim prelivom i stavite da se zapeče u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Služite uz salatu po želji.
P.S. Po želji naravno možete pljeskavice služiti sa pomfritom ili već po želji ! Nama je bila sasvim dovoljna salata ! Super je !  

Related Posts:

  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More
  • Zapečene makarone sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr makarona- 1 crni luk- 1 čen belog luka - 1 dl belog vina- 1 dl paradajz soka- 2 kašike kečapa- 1 kašičica aleve pa… Read More

2 коментара:

  1. Анониман16. јун 2010. 23:36

    Recept za brze kiflice sam isprobala, a sad idemo dalje:)
    Pusa Jovana

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Zondra , nadam se da su Vam se dopale kiflice ! Hvala sto me podrzavate i isprobavate moje recepte! Veliki pozdrav za Vas ! :-*

    ОдговориИзбриши