субота, 19. јун 2010.

Piletina sa pečurkama

5

- 400 gr belog  mesa
- 400 gr šampinjona
- 2 dl kisele pavlake 
- 2 pune kašike senfa
- 2 kašike soja-sosa
- 2 kašike susama
- začin C, peršun
Belo meso iseckajte na manje kockice, dodajte mu senf i dobro promešajte da svaka kockica bude uvaljana u senf. Zagrejte ulje i pržite meso dok ne porumeni sa svih strana tj. dok ne dobije zlatno-žutu boju, a onda mu dodajte soja-sos i 0,5 dl vode pa ostavite da krčka nekih 5 minuta. Kad je meso pečeno izvadite ga u činiju. U tiganj (u kom se peklo meso) dodajte još malo ulja i stavite susam da se proprži 1 minut pa mu dodajte naseckane pečurke, začinite, dodajte 0,5 dl vode i krčkajte dok ne ispari sva tečnost. Kad tečnost ispari sklonite pečurke sa ringle,  dodajte pavlaku i meso i dobro promešajte. Servirajte uz pirinač ili pire krompir ili špagete..
P.S. Piletina se može spremiti na stotine načina pa Vam ja evo predlažem još jednu ekstra varijantu - preukusno+brzo=opet ćete praviti :-D ! Prijatno !

Related Posts:

  • Svinjski file u sosu- 500 gr svinjskog filea- 1,5 dl belog vina- 1,5 dl kisele pavlake- 50 gr margarina- 3 češnja belog luka- začin C, biber Meso isecite na odreske … Read More
  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More
  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More
  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More

5 коментара:

  1. Mmm ovo je sigurno jako fino! Vrlo originalni recepti, svi potencijalni za moju kuhinju;). Blog mi se jako sviđa.
    PS: Imaš li email, imam jedno pitanje za tebe?
    Sve pohvale, pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala najlepše LadyA! Pišite mi na jojamoja@hotmail.com ! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. Odlično, danas isprobano. Preporučujem svima da isprobaju ovaj recept.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Jaco na isprobavanju i drago mi je da ste uživali :-) puno pozdrava!

    ОдговориИзбриши
  5. Probacemo a onda stavljamo koment :)

    ОдговориИзбриши