субота, 19. јун 2010.

Piletina sa pečurkama

5

- 400 gr belog  mesa
- 400 gr šampinjona
- 2 dl kisele pavlake 
- 2 pune kašike senfa
- 2 kašike soja-sosa
- 2 kašike susama
- začin C, peršun
Belo meso iseckajte na manje kockice, dodajte mu senf i dobro promešajte da svaka kockica bude uvaljana u senf. Zagrejte ulje i pržite meso dok ne porumeni sa svih strana tj. dok ne dobije zlatno-žutu boju, a onda mu dodajte soja-sos i 0,5 dl vode pa ostavite da krčka nekih 5 minuta. Kad je meso pečeno izvadite ga u činiju. U tiganj (u kom se peklo meso) dodajte još malo ulja i stavite susam da se proprži 1 minut pa mu dodajte naseckane pečurke, začinite, dodajte 0,5 dl vode i krčkajte dok ne ispari sva tečnost. Kad tečnost ispari sklonite pečurke sa ringle,  dodajte pavlaku i meso i dobro promešajte. Servirajte uz pirinač ili pire krompir ili špagete..
P.S. Piletina se može spremiti na stotine načina pa Vam ja evo predlažem još jednu ekstra varijantu - preukusno+brzo=opet ćete praviti :-D ! Prijatno !

Related Posts:

  • Brza piletina u sosu- 500 g pilećeg belog mesa - 1 crni luk - kašika mlevene crvene paprike - kašika brašna - 250 ml mleka - 2 dl kisele pavlake - začin C Pileće meso ise… Read More
  • Punjene krmenadle- 4 deblje krmenadle - 100 gr šampinjona - 50 gr šunke ili čajne kobasice - 50 gr kačkavalja - 50 gr slanine - 1 mala čašica brendija (po želji) - 1 č… Read More
  • Svinjski file sa mladim krompirićima- 1 manji svinjski file - 1/2 kg mladih krompirića - 3  sveža paradajza - 2 sveže zelene paprike - 4 čena belog luka - 100 ml ulja (može i maslin… Read More
  • Neobična musaka- 500 gr krompira - 300 gr mlevenog mesa - 250 gr pečuraka - 7 pečenih paprika - 100 gr slanine pančete  - 2 mlada luka - 1 šargarepa - 2 kašike … Read More
  • Krompirići sa rebarcima - 1/2 kg mladih krompirića- 1/2 kg svinjskih rebara- 2 paradajza- 2 paprike- 2 čena belog luka - začin C , peršunRebra odvojte, pa ih stavi… Read More

5 коментара:

  1. Mmm ovo je sigurno jako fino! Vrlo originalni recepti, svi potencijalni za moju kuhinju;). Blog mi se jako sviđa.
    PS: Imaš li email, imam jedno pitanje za tebe?
    Sve pohvale, pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala najlepše LadyA! Pišite mi na jojamoja@hotmail.com ! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. Odlično, danas isprobano. Preporučujem svima da isprobaju ovaj recept.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Jaco na isprobavanju i drago mi je da ste uživali :-) puno pozdrava!

    ОдговориИзбриши
  5. Probacemo a onda stavljamo koment :)

    ОдговориИзбриши