- 1 kg brašna
- 1 kocica kvasca
- 4 dl mleka
- 2 dl ulja
- 2 dl vode
- 1 dl jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje, so , susam, kim, šećer u prahu
Kvasac izmrvite i stavite ga u 2 dl mlake vode sa kašikom brašna i kašičicom šećera i ostavite da nadođe. Mleko smlačite a jogurt izvadite malo ranije da bude sobne temperature. U brašno dodajte prašak za pecivo i kašiku soli (ukoliko pravite slatku varijantu kiflica stavite onda 1 kašičicu soli ), napravite rupu u sredini , sipajte nadošli kvasac i umesite glatko testo. Ostavite ga da naraste duplo. Nadošlo testo premesite, podelite na 4 jufke , svaku jufku razvijte oklagijom u krug debljine 0,5 mm i isecite na 16 delova (da biste dobili mini kiflice). Filujte po želji slanim (sir, šunka..) ili slatkim filom (eurokrem, džem..). Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom i kimom ako su slane ili šećerom u prahu ako su slatke.
P.S. Kiflice su mekane kao "duša" i predivnog ukusa ! Ja sam pravila i slane i slatke pa Vi izvolite ! :-D
0 коментара:
Постави коментар