среда, 25. август 2010.

Brusketi

2

- 8 parčeta hleba
- 8 manjih paradajza
- 2 čena belog luka 
- 100 gr kačkavalja 
- malo crnih i zelenih maslina
- malo bosiljka ili peršuna
- maslinovo ulje
Parčiće hleba (najbolje francuskog) premažite maslinovim uljem i poređajte u tepsiju. Beli luk, masline i paradajz (odstranite semenke da ne bude vodenjikava smesa! ) sitno iseckajte, dodajte seckani peršun ili bosiljak i stavljajte preko hleba. Sitno narendajte kačkavalj i stavite preko paradajza. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Služite ih tople ! 
P.S. Odličan izbor za doručak ili večeru ! Savršen ukus a i miris :-))))) ! Prijatno!  
 

Related Posts:

  • Slani keks 2 - 250 gr brašna- 150 gr margarina- 125 gr dimljenog kačkavalja- 2 jaja- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica praška za pecivo- so, biber, malo muskatn… Read More
  • Pogačice sa pivom- 300 gr belog brašna- 200 gr kukuruznog brašna- 150 gr sitnog sira - 1,5 dl piva- 1 dl ulja- 1 kesica praška za pecivo - 1 kašičica soli- 1… Read More
  • Slani keks sa makom- 400 gr brašna- 250 gr margarina- 3 kašike kisele pavlake- 40 gr nemlevenog maka- 2 jajeta- 1 kašičica soli- 1/2 kesice praška za pecivo - … Read More
  • Pogačice sa pilećom paštetom- 350 gr brašna- 200 gr sitnog sira- 150 gr margarina- 150 gr pileće paštete- so, biber- 1 jajeU vanglicu sjedinite baršno, omekšao margarin, sir i pa… Read More
  • Hlebići- 7 čaša brašna (čaša od 2 dl)- 2 kesice suvog kvasca- 1 ravna kašika soliU vanglicu sipajte 1/2 čaše tople vode , dodajte suvi kvasac i razmutite. Os… Read More

2 коментара: