недеља, 3. април 2011.

Piletina u sosu sa pečurkama

12



- 400 gr pilećeg belog mesa
- 300 gr pečuraka
- 3 dl pileće supe
- 60 ml belog vina
- 3 kašike brašna
- 2 kašike pavlake
- 1 manji praziluk
- 1 kašičica senfa
- so




Pileće meso isecite na šnicle, svaku istucite tučkom za meso, posolite, uvaljajte sa obe strane u brašno i pecite na ulju dok ne porumene.Gotove šnicle izvadite i ostavite na toplom. Na istom ulju propržite seckan praziluk i pečurke (oko 5 minuta), pospite brašnom što Vam je preostalo od umakanja piletine i dobro promešajte. Sipajte vino i pileću supu i mešajte dok ne provri. Vratite piletinu u tiganj , smanjite temperaturu i krčkajte još 5 minuta.Na kraju umešajte pavlaku i senf, posolite po ukusu i servirajte uz npr. špagete!




P.S. Brz i preukusan obrok ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Punjeni krompir- 5 većih krompira - 3 jajeta - 150 gr sitnog sira - 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!) - 20 gr margarina  - so, biber, peršun - 1 dl kise… Read More
  • Piletina sa špagetama i bešamel sosom - 2 bela pileća mesa - 300 gr špageta (po želji)  - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike soja sosa - 100 ml neutralne pavlake - z… Read More
  • Krompirići sa rebarcima - 1/2 kg mladih krompirića- 1/2 kg svinjskih rebara- 2 paradajza- 2 paprike- 2 čena belog luka - začin C , peršunRebra odvojte, pa ih stavi… Read More
  • Zapečeni pileći bataci- 2 veća pileća bataka - 150 gr kečapa - 2 kašike senfa  - 2 kašike maslinovog ulja - 2 struka mladog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike susama … Read More
  • Zapečena piletina- 2 veća bela mesa - 1 kesica krem čorbe od pečuraka - 1 kisela pavlaka - 1 dl mleka - 1 veći kiseli krastavac - 1 kašika senfa - 1 kašika susama - pe… Read More

12 коментара:

  1. Izgleda jako lijepo i ukusno. Volim kombinaciju piletine sa gljivama,njamii!
    Pusa velika i lijep pozdrav:)

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno izgleda! Pravim slično, jer kombinacija piletine sa belim vinom i pečurkama je fantastična...

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo izgleda tako njaaammmmm! Inace obozavam pecurke, posebno sa mesom bilo koje vrste :D

    ОдговориИзбриши
  4. Jovana Jovana..ja obozavam ovakav sos! Napravila si ga do perfekcije!!! Svaka cast, i fotke su ti predivne!!!

    ОдговориИзбриши
  5. Aauu ovo je nešto za mene...
    ukusno i jednostavno. PUSA VELIKA

    ОдговориИзбриши
  6. Ovakve stvari jako volim, a belo vino ovde ide sjajno! Dobre fotografije i nova pozadina!

    ОдговориИзбриши
  7. Obozavam piletinu i sampinjone :) Pravim na malko drugaciji nacin, ali u sustini to je to :)

    ОдговориИзбриши
  8. Jovana, svaka čast, ja prosto neznam šta prvo da isprobam kad gledam tvoj blog. !!!

    ОдговориИзбриши