- 400 gr pilećeg belog mesa - 300 gr pečuraka - 3 dl pileće supe - 60 ml belog vina - 3 kašike brašna - 2 kašike pavlake - 1 manji praziluk - 1 kašičica senfa - so
Pileće meso isecite na šnicle, svaku istucite tučkom za meso, posolite, uvaljajte sa obe strane u brašno i pecite na ulju dok ne porumene.Gotove šnicle izvadite i ostavite na toplom. Na istom ulju propržite seckan praziluk i pečurke (oko 5 minuta), pospite brašnom što Vam je preostalo od umakanja piletine i dobro promešajte. Sipajte vino i pileću supu i mešajte dok ne provri. Vratite piletinu u tiganj , smanjite temperaturu i krčkajte još 5 minuta.Na kraju umešajte pavlaku i senf, posolite po ukusu i servirajte uz npr. špagete!
Punjeni krompir- 5 većih krompira
- 3 jajeta
- 150 gr sitnog sira
- 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!)
- 20 gr margarina
- so, biber, peršun
- 1 dl kise…Read More
Piletina sa špagetama i bešamel sosom
- 2 bela pileća mesa
- 300 gr špageta (po želji)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike soja sosa
- 100 ml neutralne pavlake
- z…Read More
Krompirići sa rebarcima
- 1/2 kg mladih krompirića- 1/2 kg svinjskih rebara- 2 paradajza- 2 paprike- 2 čena belog luka - začin C , peršunRebra odvojte, pa ih stavi…Read More
Zapečeni pileći bataci- 2 veća pileća bataka
- 150 gr kečapa
- 2 kašike senfa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 struka mladog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike susama
…Read More
Zapečena piletina- 2 veća bela mesa
- 1 kesica krem čorbe od pečuraka
- 1 kisela pavlaka
- 1 dl mleka
- 1 veći kiseli krastavac
- 1 kašika senfa
- 1 kašika susama
- pe…Read More
Izgleda jako lijepo i ukusno. Volim kombinaciju piletine sa gljivama,njamii!
ОдговориИзбришиPusa velika i lijep pozdrav:)
Predivno izgleda! Pravim slično, jer kombinacija piletine sa belim vinom i pečurkama je fantastična...
ОдговориИзбришиOvo izgleda tako njaaammmmm! Inace obozavam pecurke, posebno sa mesom bilo koje vrste :D
ОдговориИзбришиJovana Jovana..ja obozavam ovakav sos! Napravila si ga do perfekcije!!! Svaka cast, i fotke su ti predivne!!!
ОдговориИзбришиČista desetke! Stvarno predivno!
ОдговориИзбришиVrlo lepo izgleda, super recept...
ОдговориИзбришиAauu ovo je nešto za mene...
ОдговориИзбришиukusno i jednostavno. PUSA VELIKA
Ovakve stvari jako volim, a belo vino ovde ide sjajno! Dobre fotografije i nova pozadina!
ОдговориИзбришиFantastično :)))
ОдговориИзбришиOvo obozavam!!
ОдговориИзбришиObozavam piletinu i sampinjone :) Pravim na malko drugaciji nacin, ali u sustini to je to :)
ОдговориИзбришиJovana, svaka čast, ja prosto neznam šta prvo da isprobam kad gledam tvoj blog. !!!
ОдговориИзбриши