четвртак, 22. април 2010.

Slani kuglof

0

- 4 jaja
- 1 čaša jogurta (čaša od 2 dl)
- 1 čaša ulja
- 2,5 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 gr šunke ili nekog suvog mesa
- 150 gr sira
- 5 kiselih krastavca
- 100 gr rendanog kačkavalja 
- origano,so,biber
Umutite jaja žicom za mućenje pa dodajte jogurt i ulje i dobro izmešajte.Zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo,na kockice seckanu šunku ili suvo meso i krastavce,izgnječen sir,origano,posolite,pobiberite i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.Kalup za kuglof namažite uljem pa izručite masu i pecite 25 min na 220 stepeni.U međuvremenu jednu tepsiju obložite papirom za pečenje (tepsija treba da bude malo veća od kalupa za kuglof).Posle 25 min kuglof izvadite iz rerne pa ga prevrnite na tepsiju,pospite ga rendanim kačkavaljem i vratite u rernu na još 10 min na istoj temperaturi.Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Količina soli zavisi od toga koji sir koristite i da li stavljate šunku ili suvo meso koje je inače malo slanije.
P.S.Uživaćete u svakom zalogaju !!! 

0 коментара:

Постави коментар