уторак, 2. новембар 2010.

Mesna pita sa lisnatim testom

4

- 1 pakovanje lisnatog testa (2 table)
- 300 gr mlevenog mesa
- 3 kašike tomatina (soka od paradajza)
- 1 glavica crnog luka
- 1 žumance
- začin C, biber, peršun
Testo ostavite da se odmrzne pa ga razvucite u dva pravougaonika, ne previše tanko. Crni luk sitno iseckajte pa propržite na ulju. Dodati mleveno meso, pobiberiti, staviti začin C po ukusu, dodati malo vode i dinstati dok ne bude meko. U toku dinstanja sipajte tomatino (sok od paradajza) i dobro ukrčkajte. Pred kraj dodajte seckan peršun i ostavite fil da se ohladi. U pleh stavite papir za pečenje i na njega jedan deo testa. Rešetkastom kašikom vadite ohlađeni mesni fil (ne sme da bude tečnosti ! ) i stavljajte na sredinu testa pa rasporedite. Krajeve testa premažite umućenim žumancetom pa prekrijte drugom polovinom testa, zavrnite krajeve testa i celu pitu premažite žumancetom. Napravite brazde na testu da se testo ne digne u toku pečenja a i lepo izgleda :-)). Pecite pitu na 200 stepeni oko 15-20 minuta tj dok pita ne porumeni. :-D
P.S. Savršeno ukusna večera! :-)))    

Related Posts:

  • Brza pita sa sirom- 5 jaja- 400 gr feta sira - 200 gr brašna- 2 dl kisele pavlake- 1 dl ulja- 1 kesica praška za pecivo- soPenasto umutite jaja pa dodajte izmrvlje… Read More
  • Slatka pita sa jogurtom- 3 jaja- 300 gr šećera- 2 dl punomasnog jogurta- 100 gr mekog brašna- 50 gr margarina- 1/2 kesice praška za pecivo- 1 kašičica ekstrakta vanileMargar… Read More
  • Baklava sa jabukama- 500 gr kora za pitu- 4 veće jabuke- 3 jajeta- 1 čaša slatke pavlake (čaša od jogurta)- 1/2 čaše ulja- 2 kesice vanil šećera- 1 kesica praška za peci… Read More
  • Grčka pita sa mesomZa testo Vam je potrebno :                         - 500 gr brašna- 250 gr margarina-… Read More
  • Baklava sa grizom- 500 gr kora za pitu- 5 jaja- 5 kašika šećera- 250 gr griza- 1 kesica vanil šećera- 1 mala šoljica uljaPenasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećero… Read More

4 коментара:

  1. Ne znam zašto ovo nitko nije komentirao, a tako divno izgleda!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo ti je super brzo i efikasno. Što bi se uvek mučili sa testom. Ja sam svoje prvo iskustvo sa lisnatim steklaisprobavajući Nadine recepte i mogu da ti kažem da mi se baš dopada.

    ОдговориИзбриши
  3. ovo je odlično i brzo, ja bi to napravila za ručak, a lisnato naprosto obožavam

    ОдговориИзбриши
  4. dodam jos pavlaku odozgo i eto kompletnog rucka :) extra izgleda a uskoro ce biti i kod mene na stolu :))

    ОдговориИзбриши