субота, 30. октобар 2010.

Zapečene makarone sa mlevenim mesom

4

- 300 gr mlevenog mesa
- 300 gr makarona
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka 
- 1 dl belog vina
- 1 dl paradajz soka
- 2 kašike kečapa
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 jaja
- 1 kisela pavlaka
- 150 gr kačkavalja+100 gr za bešamel sos
- začin C 
- 100 gr margarina
- 4 kašike brašna 
- 4 dl mleka 
Jaja umutite pa dodajte pavlaku i rendan kačkavalj pa dobro promešajte. U skuvane i oceđene makarone umešajte pripremljen sos i polako promešajte. Sitno seckane crni i beli luk propržite na ulju. Dodajte mleveno meso, kratko pržite pa sipajte vino i začin C i dinstajte dok vino ne ispari. Sipajte paradajz sok, kečap i malo vodei krčkajte dok skoro sva tečnost ne ispari. Nauljite vatrostalnu činiju pa sipajte red makarona, pa meso i oper ostatak makarona. Makarone prelijte bešamel sosom pripremljenim na sledeći način: 100 gr margarina otopite, dodajte brašno, propržite ga pa potepeno dodavajte mleko do željene gustine i na kraju umešajte rendan kačkavalj. Sve zapecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta tj. dok ne porumeni. 
P.S. Ovo jelo može opušeno da se nazove i "lažne lazanje " jer imaju ukus lazanja ! :-D Odlično i preukueno jelo ! Prijatno! :-D 

Related Posts:

  • Piletina sa pečurkama i kikirikijem- 500 gr pilećeg belog mesa - 300 gr pečuraka- 50 gr pečenog kikirikija - 2 dl belog vina- 1/2 dl soja sosa- 1 glavica crnog luka- 2 čena be… Read More
  • Brza piletina- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)- 100 gr pirinča- 100 gr kukuruza- 100 gr graška- 1 crvena paprika- 3 kašike kikiriki putera- 2 kašike soja… Read More
  • Mesna vekna sa krompirom - 500 gr mlevenog mesa- 1/2 kg krompira- 150 gr prezli- 2 glavice crnog luka- 2 jajeta- 1/2 kesice praška za pecivo- 3 kašike ulja- 1 kašičica aleve … Read More
  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More
  • Piletina u limunu- 4 bataka sa karabatacima- 2 dl belog vina- 6 čena belog luka- 1 veći limun- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)- so, b… Read More

4 коментара:

  1. Mila moja, ovo Grci krste u Pasticio, a da si izrendala malo muskatnog oraha na bešamel (bljak), dobila bi varijantu kako Kiprani to jedu.
    Kiss, divan je recept.

    ОдговориИзбриши
  2. grci ili kiprani sve jedno u kuhinji nase srpske domacice Joje sve je ukusno :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Pravila juce, sjajan recept, ukucani su se odusevili:-) Hvala:-)

    ОдговориИзбриши