уторак, 5. октобар 2010.

Šnicle u sosu od senfa i susama

9

- 500 gr šnicle po želji (pileće , juneće, svinjske)
- 6 dl supe od kocke
- 1 dl belog vina 
- 2 kašike senfa
- 2 kašike pečenog susama
- 2 kašike kisele pavlake 
- 2 kašike gustina
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu 
- malo origana, malo majorana
- začin C, peršun
Šnicle istucite tučkom , začinite ih začinom C i propržite na ulju sa obe strane . Izvadite ih u činiju i stavite na toplo mesto. U ulje , u kome su se šnicle pržile, dodajte senf, beli luk u prahu, supu,vino, šećer i začinite po ukusu, dodajte pečeni susam, origano i majoran i sve kratko prodinstajte. Vratite meso u tiganj i još malo prodinstajte (oko 5 minuta). Pred kraj dinstanja dodajte pavlaku, gustin (prethodno razmućen sa malo vode) i krčkajte do željene gustine sosa. Na kraju dodajte iseckan peršun i služite uz prilog po želji. :-D
P.S. Odlične i preukusne šnicle ! Dekoracija je ovog puta malo zakazala jer je moralo hitno da ide na sto - ogladnelo se ! Inače ja sam koristila pileće belo meso i savršeno je !! Uživajte u diiivnom ukusu ovih šnicli ! :-D

Related Posts:

  • Zapečene palačinke Za palačinke Vam je potrebno:- 250 gr brašna- 2 jajeta- 5 dl mleka- 1 kesica praška za pecivo- malo origanaPosebno umutite žumanca , brašno pomešano … Read More
  • Medena piletinaU okviru igre Ajme koliko nas je koju je osmislila blogerka Snježana za mesec februar naša domaćica je Aleksandra1234 ko… Read More
  • Zapečene palačinke 2 - 6 gotovih palačinki- 500 gr mlevenog mesa- 200 gr pečuraka- 100 gr suvog mesa ili slanine- 100 gr kačkavalja - 1 kašika peršuna- 2 jajeta- 1… Read More
  • Aromatična piletina - po 2 komada bataka , karabataka i krilca - 1/2 margarina - 4 čena belog luka - 150 gr prezli - veza peršuna - bosiljak (svež ili suvi) - kašičica o… Read More
  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More

9 коментара:

  1. Da znaš da sam se večeras fino najela i sad neću u pohod na frižider:))
    Tvoji recepti i slike mi uvijek otvore apetit i odmah moram nešto odmah pojesti.
    Večeras sam te pretekla:)))
    Ali bez brige, sviđa mi se tvoj recept i vjerujem da bih pojela polovicu.
    Što mogu kad volim papati.

    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. Jako fino a pogotovo uz piletinu koja fino na sebe prima okuse.Ovaj sezam me jako privlači.

    ОдговориИзбриши
  3. Vidim, novo ruho bloga, jako lijepo, a bogme ni šnicli nisu za baciti!

    ОдговориИзбриши
  4. Anoniman ,moja greška! Vino ide kada sipate supu i ostale začine. Hvala na ukazanoj grešci! Pozdrav :-)

    ОдговориИзбриши
  5. Savršenstvo! Upravo smo završili večeru i odmah sam morala da ostavim komentar. Sos je ispao fenomenalan, pravila sam sa pilećim šniclama, kao prilog sam stavila kuvanu rižu. Veliko hvala!!! Jelena

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala od srca draga Jelena ! Jako mi je drago da ste uživali ! Punooo pozdrava Vam šaljem ! :-)

    ОдговориИзбриши