недеља, 17. октобар 2010.

Knedle u paradajz sosu

11

Za knedle Vam je potrebno :
- 500 gr krompira
- 300 gr mlevenog mesa
- oko 130 gr brašna
- 3 kašike griza
- 3 kašike prezli
- 1 jaje
- 1 žumance
- manja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- so, začin C, peršun
Krompir oljuštite, isecite na kockice , skuvajte, ispasirajte i ostavite da se potpuno ohladi. Crni i beli luk i peršun stavite u blender i izmiksirajte. Sjedinite mleveno meso, žumance, prezle i mešavinu luka i peršuna, dodajte začin C po ukusu pa dobro izmesite. Od pripremljene smese pravite kuglice veličine oraha (nauljenim rukama ) i propržite ih na vrelom uljuda porumene pa ih izvadite na ubrus da se prohlade. U ohlađen pire krompir dodajte malo soli, jaje i griz pa postepeno dodajte brašno i mesite dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Pravite knedle od dobijenog testa a u sredinu svake knedle stavite prohlađenu kuglicu od mesa i zataškajte testom. Punjene knedle spuštajte u ključalu vodu i ostavite da se kuvaju. Kad isplivaju na površinu kuvajte ih još 5 minuta. Dok se knedle kuvaju pripremite sos.
Za sos Vam je potrebno :
- 4 dl soka od paradajza
- 4 dl vode
- 2 kašike brašna
- 1/2 dl ulja
- bosiljak, origano 
Na ulju propržite brašno pa dodajte sok od paradajza i vodu neprestano mešajući žicom za mućenje. Kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu sosa. Dodajte začine po želji, bosiljak, origano pa kuvane knedle vadite rešetkastom kašikom i spuštajte u pripremljen sos i ostavite da proključa. Sklonite sa ringle i služite toplo. 
P.S. Nije baš brz ručak ali zato je fenomenalno ukusan što je najbitnije ! Testo od krompira treba da bude mekše da ne bi bilo tvrdo kad se skuva ! Prijatno! :-)))))))))

Related Posts:

  • Krompirići sa rebarcima - 1/2 kg mladih krompirića- 1/2 kg svinjskih rebara- 2 paradajza- 2 paprike- 2 čena belog luka - začin C , peršunRebra odvojte, pa ih stavi… Read More
  • Neobična musaka- 500 gr krompira - 300 gr mlevenog mesa - 250 gr pečuraka - 7 pečenih paprika - 100 gr slanine pančete  - 2 mlada luka - 1 šargarepa - 2 kašike … Read More
  • Zapečena piletina- 2 veća bela mesa - 1 kesica krem čorbe od pečuraka - 1 kisela pavlaka - 1 dl mleka - 1 veći kiseli krastavac - 1 kašika senfa - 1 kašika susama - pe… Read More
  • Svinjski file sa mladim krompirićima- 1 manji svinjski file - 1/2 kg mladih krompirića - 3  sveža paradajza - 2 sveže zelene paprike - 4 čena belog luka - 100 ml ulja (može i maslin… Read More
  • Piletina sa špagetama i bešamel sosom - 2 bela pileća mesa - 300 gr špageta (po želji)  - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike soja sosa - 100 ml neutralne pavlake - z… Read More

11 коментара:

  1. Do sada sam jela samo slatke knedle,
    pa me baš zanima okus ovih tvojih!
    Mislim da će biti ovaj tjedan na meniju:)..
    PUSA

    ОдговориИзбриши
  2. Divim ti se draga moja sestrice :) Ovaj recept zasluzuje svaku pohvalu (a degustatoru prosto zavidim :))))Obavezno isprobavam sutra kisssic

    ОдговориИзбриши
  3. interesantan ti je ovaj recept, probat ću ga sigurno!

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Vam od srca devojke :-* ! Knedle su zaista fantastične i verujte mi na reč - nema greške !!! Jeste malo duži proces pravljenja ali se svaki minut isplati kada ih probate :-)))))) ! Prijatno !

    ОдговориИзбриши
  5. Kako svašta lepo može da se napravi od krompir testa, samo treba malo kreativnosti! Super!

    ОдговориИзбриши
  6. Jovana, ovo ti je super ideja a sto dobro izgleda...

    ОдговориИзбриши
  7. ovo su odlične knedle, ja sam jednom radila neke slične, ali mi se žurilo pa nisam mogla dočekati da se krumpir ohladi, pa tijesto nije bilo dobro i nisam mogla omatat meso... ugl.ispale su naizgled jako ružno, no bile su fine
    sljedeći put ću si uzeti vremena za sve lijepo fino obaviti

    ОдговориИзбриши