петак, 24. септембар 2010.

Zapečene palačinke 2

2




- 6 gotovih palačinki
- 500 gr mlevenog mesa
- 200 gr pečuraka
- 100 gr suvog mesa ili slanine
- 100 gr kačkavalja 
- 1 kašika peršuna
- 2 jajeta
- 150 ml neutralne ili kisele pavlake
- začin C 
Recept za palačinke možete pogledati ovdePečurke naseckajte sitno i izdinstajte ih. Meso prodinstajte , dodajte već izdinstane pečurke, seckano suvo meso ili slaninu, peršun , kačkavalj, začinite po ukusu i još malo pržite. Filujte palačinke i rešajte ih u nauljenu vatrostalnu činiju. Umutite jaja sa pavlakom pa prelijte palačinke i zapecite u rerni na 200 stepeni oko 15 -tak minuta. Služite toplo. 
P.S. Savršene slane palačinke ! Prijatno! :-D

 

Related Posts:

  • Junetina na kineski način- 500 gr junetine - 400 gr špageta  - 1 kesa kineske mešavine povrća - 1 dl soja sosa - 1 kašika senfa - 50 gr pečenog susama - začin C Pome… Read More
  • Mamine sarme - 500 gr mešanog mlevenog mesa - 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) - 150 gr sitno iseckane slanine - suva rebarca , slanina (po že… Read More
  • Pohovane svinjske šnicle- 7-8 svinjskih šnicli - 100 gr margarina - 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka - začin C, biber, so - 2 jajeta - brašno - prezle - sok od pola li… Read More
  • Pileća džigerica sa njokama- oko 400 gr pileće džigerice - pakovanje kupovnih njoka  - 1 manja glavica crnog luka - 1 dl belog vina - 1 čaša kisele pavlake - 1 kašičica sen… Read More
  • Zapečeni pileći bataci- 2 veća pileća bataka - 150 gr kečapa - 2 kašike senfa  - 2 kašike maslinovog ulja - 2 struka mladog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike susama … Read More

2 коментара:

  1. sad znam zašto postoje blogovi sa hranom,da ljude asociraju na finu hranu i da jeduu?:)))))
    Ajme majko moja kako sam gladna, dobit ću sto kila samo gledajući tvoje fotografije:)
    Kiss i ugodan vikend.

    ОдговориИзбриши
  2. volim palačinke, ove mi se dopadaju, probala nešto jako slično no malo drugačiji sastojci

    ОдговориИзбриши