уторак, 28. септембар 2010.

Piletina sa medom

14

- 400 gr pilećeg belog mesa
- 3 kašike meda
- šoljica soja sosa (šoljica za crnu kafu)
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica karija
- začin C
Meso iseckajte na kocke i začinite začinom C. U činiji pomešajte med, kari, soja sos i ulje i sve dobro umutite žicom za mućenje. Stavite meso u marinadu od meda, dobro ga uvaljajte  i ostavite u frižideru bar sat vremena (meni je stajalo 5 h). Sipajte ulje u tiganj, stavite meso i tek onda stavite na ringlu i to na najnižu temperaturu dok se meso ne isprži a kad je meso prženo pojačajte malo da se samo malo zapeče jer bi u protivnom meso zagorelo zbog meda ! Služite toplo uz prilog po želji .
P.S. Znam da sam dosadna sa piletinom ali obožavam je na milion i jedan način i u svim oblicima ! :-)))))))))) Meso spremljeno na ovaj način je slatkastog ukusa , divno je mekano i taaaaaako sočno ! Prijatno! :-D 

Related Posts:

  • Zapečene makarone sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr makarona- 1 crni luk- 1 čen belog luka - 1 dl belog vina- 1 dl paradajz soka- 2 kašike kečapa- 1 kašičica aleve pa… Read More
  • Brza piletina- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)- 100 gr pirinča- 100 gr kukuruza- 100 gr graška- 1 crvena paprika- 3 kašike kikiriki putera- 2 kašike soja… Read More
  • Piletina u limunu- 4 bataka sa karabatacima- 2 dl belog vina- 6 čena belog luka- 1 veći limun- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)- so, b… Read More
  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More

14 коментара:

  1. med je sjajna stvar u slanim jelima. Mi ga tako malo koristimo, evo i meni tegla jedna traje čitavu večnost. SUper receptić!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Jeco! Med zaista odlično ide u piletinu ! Pozdrav !

    ОдговориИзбриши
  3. Imaš novi dizajn bloga, prekrasnoo!
    Bravoo!
    A ova papica je njamii,zloća jedna svako veće jedem zbog tvog bloga, šmrc..što mogu otvori mi se apetit od fotogarfija i receptića.
    Pusa!.

    ОдговориИзбриши
  4. Vidim da si promijenila pozadinu bloga u jesenju, zaista je krasna! Slično mariniram i radim piletinu (ali i svinjetinu) za kineska jela pa znam da je ovo jako fino. Med odlično omekšava meso, a daje i fini okus.

    ОдговориИзбриши
  5. Drage moje hvala Vam od srca ! Veliki pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Jovana, molim te da svratiš do mene :)
    http://emoserpica.blogspot.com/2010/09/nagrada_29.html

    ОдговориИзбриши
  7. recept je odlican , samo me zanima za koliko je osoba ovaj recept ?
    hvala puno i veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala Anoniman . Recept je za dve osobe . Veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  9. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  10. Piletina sa medom.... mmmmm... Probala sam i mogu samo reci da je fantasticno :)

    ОдговориИзбриши
  11. Izvanredan recept. Upravo sam ga spremio svojoj cerkici. Sve je smazala. Mekano, socno i s=blago slatkasto. Hvala Jovana, sad cu morati da isprobam i ostale tvoje recepte.
    Bane

    ОдговориИзбриши