четвртак, 12. август 2010.

Pileći brodet

5

- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)
- 4 glavice crnog luka
- 2 veća krompira 
- 2,5 dl paradajz soka
- 2 dl belog vina
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika tucane paprike
- 1/2 kašičice čilija
- 2 češnja belog luka
- 3 lovorova lista
- začin C, biber
- peršun, malo ruzmarina i bosiljka
 Crni luk izblendirajte pa ga stavite u dublji tiganj . Meso isecite na parčad (batake odvojite od karabataka i ostranite kožicu, belo meso isecite samo na pola ). Poređajte meso preko luka, sipajte 1 l vode, dodajte alevu papriku, tucanu papriku, čili, lovorove listove, izgnječene češnjeve belog luka, začinite po želji začinom C i biberom, promešajte, poklopite i krčkajte na tihoj vatri 1 h. Posle sat vremena dodajte paradajz sok, belo vino, krompire isečene na polukrugove, promešajte , poklopite i kuvajte još 30 minuta. Pred kraj dodajte malo ruzmarina i bosiljka. Servirajte toplo i pospite seckanim peršunom.
P.S. Odlično i pikantno ! Možete staviti samo batake ili samo belo meso - izbor je na Vama , ali jedno je sigurno- za ovo jelo Vam neće biti potreban nož jer se meso divno skuvalo i upilo sve sokove ! Uživajte i prijatno! :-D

Related Posts:

  • Piletina sa karijem i soja sosom- 500 gr pilećeg belog mesa- 1,5 dl supe od povrća- 1 dl soja sosa- 1 dl kečapa- 2 kašike gustina - 1 kašika jabukovog sirćeta- 1 kašika žutog še… Read More
  • Pečeni pileći bataci i krilca- 2 pileća bataka - 2 pileća krilca- 80 gr prezli- 60 gr pečenog kikirikija- 1,5 dl kečapa- 1 kašika meda- 150 gr margarina- kašičica aleve papri… Read More
  • Makarone u sosu- 500 gr makarona - 100 gr slanine- 100 gr suvog mesa- 100 gr kačkavalja- 50 gr krem sira- 50 gr starijeg sira  - 1 pakovnje tost sira … Read More
  • Pileći brodet- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)- 4 glavice crnog luka- 2 veća krompira - 2,5 dl paradajz soka- 2 dl belog vina- 1 kašika alev… Read More
  • Medaljoni u slanini - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 12 režnjeva salnine isečene na tanje listove- 100 gr kačkavalja- 2 čena belog luka- 1 glavica crnog luka- 4 kašike pr… Read More

5 коментара: