понедељак, 30. август 2010.

Grčke ćufte sa piletinom

7

- 500 gr pilećeg mesa (belo meso, meso od bataka, karabataka...)
- 1 veća crvena paprika
- 1 manja tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 2 -3 čena belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica karija
- 1 jaje
- 1 kašičica karanfilića u prahu
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- kukuruzno brašno za umakanje
Tikvicu isecite i ostavite da malo odstoji da pusti vodu, pa je dobro iscedite. Stavite u blender meso, seckanu crvenu papriku, oceđenu tikvicu, isečen crni luk, beli luk, kari, karanfilić, ulje, jaje , peršun, so i biber. Sve dobro izblendirajte 2-3 minuta dok masa ne postane homogena. Pravite ćuftice (meni u žurbi neke nisu baš poprimile oblik loptice :-D ), uvaljajte ih u kukuruzno brašno i spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih dok ne dobiju zlatno žutu boju. Vadite ćuftice na papirni ubrus da se ocede os viška masnoće pa ih služite tople uz prilog po želji. 
P.S. Još jedan grčki recept koji je fenomenalan ! Ukusne i mirisne ćuftice ! Prijatno ! :-D   

Related Posts:

  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More
  • Brza piletina- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)- 100 gr pirinča- 100 gr kukuruza- 100 gr graška- 1 crvena paprika- 3 kašike kikiriki putera- 2 kašike soja… Read More
  • Mesna vekna sa krompirom - 500 gr mlevenog mesa- 1/2 kg krompira- 150 gr prezli- 2 glavice crnog luka- 2 jajeta- 1/2 kesice praška za pecivo- 3 kašike ulja- 1 kašičica aleve … Read More
  • Piletina u limunu- 4 bataka sa karabatacima- 2 dl belog vina- 6 čena belog luka- 1 veći limun- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)- so, b… Read More
  • Zapečene makarone sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr makarona- 1 crni luk- 1 čen belog luka - 1 dl belog vina- 1 dl paradajz soka- 2 kašike kečapa- 1 kašičica aleve pa… Read More

7 коментара:

  1. Uvijek za večeru staviš neki finii receptić, premda sam već jela ja bih opet!:)
    Bravoo!

    ОдговориИзбриши
  2. Hehehehehe hvala draga Zondra ! Veliki pozdrav! :-D

    ОдговориИзбриши
  3. Kukuruyno brašno za umakanje, to mi je nova ideja. Volim ćuftice svih vrsta, imam u arhivi recept i spremam se u nove pohode na ćuftice. Odlično! Jovana, melomakarona me neodoljivo podsećaju na urmašice iako neznam recept ali mama ih prvi! Grci imaju te jako bogate, slatke poslastice verovatno kao uticaj turske kuhinje.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala draga Jelena ! Da vrlo su slicne nasim urmasicama samo sto Grci dodaju cimet i nezaobilazni karanfilic i u prelivu koriste med i opet karanfilic ! Ma odlicni su i jedni i drugi - eto ovih dana cu bas da napravim urmasice pa da imate recept i za njih ! Veliki pozdrav draga !

    ОдговориИзбриши
  5. joj joj, malo sam ispritiskala ove dole kvačice u potrazi za komentarima ;)
    super mi je tvoj blog i navratim tu i tamo skupit koju ideju za ručak.
    Mala igra za blogere je u điru pa eto, kad uhvatiš vrimena naleti na moj blog :)
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. Jovanče, na mom blogu te čeka nagrada, ukucaj http://kuvaricanatrapezu.blogspot.com/2010/09/nagrade.html

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan recept! Svaki put mi narastu zazubice od tvojih slasnih kulinarskih pothvata draga Jovana! Pusa.

    ОдговориИзбриши