петак, 27. август 2010.

Ćufte (na Jojin način :-D )

5

- 300 gr mlevene junetine
- 1 manji praziluk
- 1 jaje 
- 3 kašike prezli 
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soja-sosa
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika senfa 
- na vrh noža čilija
- 1/2 kašičice karija
- peršun, začin C
Sitno iseckajte beli luk, praziluk i peršun pa sjedinite sve sastojke i zamesite kompaktnu smesu pogodnu za oblikovanje. Začinite po ukusu i pravite ćufte (veličina po želji-ja sam napravila 10 ćufti) pa ih pržite na ulju. Gotove ćufte stavljajte na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Servirajte ih tople uz sos i prilog po želji (ja sam ih servirala sa pirinčem i sosom od pečuraka- odlična kombinacija) .
P.S. :-D !  

Related Posts:

  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More
  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More
  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More

5 коментара: