среда, 25. август 2010.

Brusketi

2

- 8 parčeta hleba
- 8 manjih paradajza
- 2 čena belog luka 
- 100 gr kačkavalja 
- malo crnih i zelenih maslina
- malo bosiljka ili peršuna
- maslinovo ulje
Parčiće hleba (najbolje francuskog) premažite maslinovim uljem i poređajte u tepsiju. Beli luk, masline i paradajz (odstranite semenke da ne bude vodenjikava smesa! ) sitno iseckajte, dodajte seckani peršun ili bosiljak i stavljajte preko hleba. Sitno narendajte kačkavalj i stavite preko paradajza. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Služite ih tople ! 
P.S. Odličan izbor za doručak ili večeru ! Savršen ukus a i miris :-))))) ! Prijatno!  
 

Related Posts:

  • Kroasani (by Mignonne)- 1 kg brašna - 1 svež kvasac - 250 gr margarina - 2,5 dl mleka - 2,5 dl vode - 5 kašika ulja - 2 kašičice soli - 1 kašičica šećera - 200 gr sira - 3 … Read More
  • Brusketi- 8 parčeta hleba- 8 manjih paradajza- 2 čena belog luka - 100 gr kačkavalja - malo crnih i zelenih maslina- malo bosiljka ili peršuna- masl… Read More
  • Pužići- 5oo gr brašna- 150 gr mladog sira - 125 ml mlakog mleka- 125 gr margarina- 100 ml kiselog mleka- 1 kockica kvasca- 2 jajeta- 2 kašičice soli- 1… Read More
  • Jednostavne slatke kiflice- 350 gr brašna- 2,5 dl mlakog mleka- 1 kesica suvog kvasca- kašika šećera u prahu- na vrh noža soli- šećer u prahu za posipanjeU mlako mleko umešajte… Read More
  • Uštipci od tikvica- 3 jajeta- 10 kašika brašna- 3 kašike krem sira ili švapskog sira- 1/2 kg tikvica- 1/2 kesice praška za pecivo , so- 1 kašika ulja Tikvice oljuš… Read More

2 коментара: