среда, 25. август 2010.

Brusketi

2

- 8 parčeta hleba
- 8 manjih paradajza
- 2 čena belog luka 
- 100 gr kačkavalja 
- malo crnih i zelenih maslina
- malo bosiljka ili peršuna
- maslinovo ulje
Parčiće hleba (najbolje francuskog) premažite maslinovim uljem i poređajte u tepsiju. Beli luk, masline i paradajz (odstranite semenke da ne bude vodenjikava smesa! ) sitno iseckajte, dodajte seckani peršun ili bosiljak i stavljajte preko hleba. Sitno narendajte kačkavalj i stavite preko paradajza. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Služite ih tople ! 
P.S. Odličan izbor za doručak ili večeru ! Savršen ukus a i miris :-))))) ! Prijatno!  
 

Related Posts:

  • "Harmonika" hleb - oko 450 gr brašna- 2,5 dl tolog mleka- 120 gr margarina- 1/2 kocke svežeg kvasca- 1 kašičica šećera- 1 kašičica soli U toplo mleko stavite kvasac,… Read More
  • Slatki venčići - 400 gr brašna- 175 ml vode- 50 gr šećera- 20 gr margarina- 1 kesica suvog kvasca - 1 jaje + 1 žumance- 1 kesica vanil šećera- 1 kašičica meda-… Read More
  • Kore za slanu rozen tortu- oko 250 gr brašna- 2 jaja- 100 gr margarina- 4 kašike mleka- prstohvat soli- na vrh noža praška za pecivo Stavite polovinu količine brašna u vanglu… Read More
  • Venac od jaja , brokolija i šunke U okviru blogerske igrice Kuvarijacije za mesec april pripremali smo Snježanin Venac od jaja, brokolija i šunke i mogu Vam reć… Read More
  • Posne slatke kiflice - 500 gr brašna- 200 gr margarina- 1 dl mlake vode- 1/2 kocke svežeg kvasca- 1 kesica vanil šećera- prstohvat soli- džem po želji- šećer u prahu za p… Read More

2 коментара: