петак, 25. јун 2010.

Pljeskavice sa susamom

4

- 500 gr mlevene junetine
- 150 gr susama 
- oko 70 gr prezli
- 50 gr rendanog kačkavalja
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica senfa 
- 1 veći čen belog luka
- začin C, peršun, biber, muskantni orah 
U mleveno meso stavite jaje, prezle, rendani kačkavalj, pavlaku, senf, sitno seckan ili izgnječen beli luk i peršun, malo muskantnog oraha, začin C i biber po ukusu. Sve ovo zamesite tako da dobijete masu od koje možete praviti oblik pljeskavice. Podelite smesu na 4 dela, pa oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u susam sa obe strane i stavljajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite pljeskavice na 180 stepeni oko 30 minuta. Pre služenja  na svaku pljeskavicu stavite po kašiku pavlake i služite uz pomfrit ili već po želji.
P.S. Neobične i  preukusne pljeske :-D ! 

Related Posts:

  • Pileći rolat- 300 gr kuvanog pilećeg belog mesa- 150 gr pilećeg parizera sa kačkavaljem- 100 gr pečenice ili suvog vrata - 100 gr dimljenog kačkavalja- 2 kaš… Read More
  • Mesni rolat sa pečenicom i kačkavaljem- 500 gr mlevenog mesa- 150 gr dimljenog kačkavalja- 100 gr pečenice- 2 kašike prezli- 1 jaje + 1 žumance za premazivanje- 2 čena belog luka- peršun ,… Read More
  • Pohovana piletina na 2 načina 1 način  - 500 gr pilećeg belog mesa - 150 gr dimljenog kačkavalja - 3 kašike brašna- 3 kašike prezli - 1 jaje- 1 kašičica aleve… Read More
  • Šnicle sa pistaćima- 5 većih junećih šnicli- 100 gr mesnate slanine- 80 gr pistaća- 1,5 l goveđe supe od kocke- 0,5 dl belog vina- 4 kašike soja-sosa- 1 kašika gustina- … Read More
  • Mesni rolat sa brokolijemZa rolat Vam je potrebno:- 350 gr mlevenog mesa - 1/2 manjeg brokolija- 1 jaje- 1 parče hleba (sredina)- 3 kašike prezli- 1 manja glavica crnog l… Read More

4 коментара:

  1. Ovo mi izgleda predobro, morat cu isprobati recept.Hvala draga:))

    ОдговориИзбриши
  2. Samo napred draga Biljana, super su ! Prijatno ! :-D

    ОдговориИзбриши
  3. A zasto u rerni, zar nije najlogicnije da se prze u tiganju u ulju?

    ОдговориИзбриши
  4. Anoniman , u rerni se prze gotovo bez masnoce ali vi mozete po zelji da ih isprzite i na ulju. Veliki pozdrav ;-)

    ОдговориИзбриши