петак, 25. јун 2010.

Pljeskavice sa susamom

4

- 500 gr mlevene junetine
- 150 gr susama 
- oko 70 gr prezli
- 50 gr rendanog kačkavalja
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica senfa 
- 1 veći čen belog luka
- začin C, peršun, biber, muskantni orah 
U mleveno meso stavite jaje, prezle, rendani kačkavalj, pavlaku, senf, sitno seckan ili izgnječen beli luk i peršun, malo muskantnog oraha, začin C i biber po ukusu. Sve ovo zamesite tako da dobijete masu od koje možete praviti oblik pljeskavice. Podelite smesu na 4 dela, pa oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u susam sa obe strane i stavljajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite pljeskavice na 180 stepeni oko 30 minuta. Pre služenja  na svaku pljeskavicu stavite po kašiku pavlake i služite uz pomfrit ili već po želji.
P.S. Neobične i  preukusne pljeske :-D ! 

Related Posts:

  • Ćufte (na Jojin način :-D )- 300 gr mlevene junetine- 1 manji praziluk- 1 jaje - 3 kašike prezli - 2 čena belog luka- 1 kašika soja-sosa- 1 kašika kečapa- 1 kašika sen… Read More
  • Piletina sa jogurtom- 2 bataka sa karabatacima- 3 dl jogurta- sok od pola limuna- 1 kašičica ljute aleve paprike- 1 kašičica karija- malo đumbira- začin C, biberBatake od… Read More
  • Pohovano pileće belo meso- 4 pileća bela mesa- 150 gr brašna- 150 gr kačkavalja- 150 gr prezli - 2 jaja - 1 pomorandža- peršun , začin C Svako belo meso preseci… Read More
  • Bećarac sa kobasicama i pirinčem- 2 veće glavice crnog luka- 5 većih zelenih paprika - 5 svežih paradajza- 1 par kranjskih kobasica- 150 gr pirinča- začin C , so , peršunCrni lu… Read More
  • Grčke ćufte sa piletinom- 500 gr pilećeg mesa (belo meso, meso od bataka, karabataka...)- 1 veća crvena paprika- 1 manja tikvica- 1 glavica crnog luka- 2 -3 čena belog luka- … Read More

4 коментара:

  1. Ovo mi izgleda predobro, morat cu isprobati recept.Hvala draga:))

    ОдговориИзбриши
  2. Samo napred draga Biljana, super su ! Prijatno ! :-D

    ОдговориИзбриши
  3. A zasto u rerni, zar nije najlogicnije da se prze u tiganju u ulju?

    ОдговориИзбриши
  4. Anoniman , u rerni se prze gotovo bez masnoce ali vi mozete po zelji da ih isprzite i na ulju. Veliki pozdrav ;-)

    ОдговориИзбриши